icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

RaskPs blogg

148 kg 68 kg 18844
15 september 2019 08:28
3

Höst for sure...

Sitter med ett litet salvia-ljus och starkt kaffe med ärtdryck. Morgonen är min favoritstund om jag inte sovit på tok för lite. I natt blev det 8 plus timmar och det känns i systemet - pigg. Även om jag har lite jobb-oro i kroppen. Det är mycket som ändrats på den fronten pga vikten: jag är mer rörlig och har mer ork. Mindre trött när jag kommer hem på eftermiddagen/kvällen. Mindre dåligt samvete när jag tappar fart för nu är det mer förklarligt utanför det som berodde på vikten - jag har ett jobb med delvis stökiga ungdomar och det har tagit ut sin rätt på många vis. Jag är 55 år gammal och jobbet är helt enkelt inte lika roligt som det var för 10 eller 20 år sedan. Jag vinner mer ork och energi vartefter vikten rasar men jobbet är helt enkelt bara "bra och ofta givande" och inte "fantastiskt och jag kan inte tänka mig något annat" längre. Det får var gott nog så. 

Hade jag vetat vad ketokosten kunde göra hade jag aldrig hoppat på Cambridge-tåget eller Demis Roussos-dieten eller vitkåls-dieten eller allt möjligt skumt som lett till den jojo-cirkus jag utsatt kroppen för genom åren. Det är mycket som funkar. Det är ren matematik. Men inte i längden eller på riktigt. Jag upplever inte att det är konstruktivt att vara uppfylld av tankar på mat för att vi vill vräka i oss den eller för att vi inte unnar oss den. Jag är självklart himla glad och stolt över min viktnedgång men jag tänker hela tiden att jag så småningom vill fortsätta äta keto. Bara gå från "strikt keto" till "keto". Tanken på två år framåt med strikt keto känns bra och tanken på keto resten av livet känns naturlig om jag kan må så här rent fysiskt. 

Jag önskar att vi alla kunde hitta vår kostplan. Den där som mer känns som ett livsstilsbyte med "benefits" i form av viktnedgång. I den bästa av världar. Jag önskar att jag kunde sluta tänka på mat som tröst när jag blir stressad, ledsen, orolig eller får ångest. Hitta bättre sätt att hantera en livslång känslighet nu när jag hoppat utan fallskärm. Typ. Det kommer, det är jag övertygad om. Men den biten av kostplanen kommer att ta tid, det känner jag. Jag är glad att vi har varandra att lära av och stöttas av här inne. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 sep 2019 16:05
  Tita

  Du är helt fantastiskt duktig, såg att du plockat bort 21 kg 👏👏redan det är väldigt, väldigt bra. Dessutom verkar du vara på riktigt fortsatt målinriktad, heja på dig!!!!

   

 • 15 sep 2019 18:49
  BeritL

  För mig har keto/lchf varit att hitta hem. Äntligen något som fungerar för mig, inte som en tillfällig svält för att gå ner i vikt, men för något jag känner att jag kan leva med för resten av mitt liv. Inte nog med att jag kan gå ner i vikt utan att vara hungrig hela tiden. För min del så påverkar ketokosten också mig mentalt. Min kära man märker en stor skillnad på mig när jag äter strikt keto. Mindre depressioner, ångest och oro och en bättre förmåga att hantera med/motgånger när de händer och med det mindre risk för att jag äter upp mina känslor. Det låter som om du är på god väg och gör bra val och trotsar dina rädslor. Så himla starkt! 

 • 15 sep 2019 18:53

  Tack ska ni ha, ni är så snälla. Nu blir jag lite gråtmild. Hormoner eller nåt *skrattar*. Det var en sån där ... hudlös ... dag idag. 

Logga in för att skriva en kommentar.