icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

RaskPs blogg

148 kg 68 kg 40790
24 juli 2019 07:20
3

Det där med hunger ...

... är lite lurigt när man är i vad som oftast är väl arbetande ketos. Man blir pigg och samtidigt nästan inte hungrig. Vilket gör att det är så lätt att hoppa måltider om man inte är planerad och får in rutinen på att ALLTID äta tre mål mat per dag. Jag äter ju för att hålla kroppen igång, oavsett om jag är hungrig eller inte. Men det är lite för chockartat för min stackars hjärna att gå från att inte kunna sluta äta till att inte vilja äta. Samtidigt är jag glad för att mina förfäders leverne gjort att jag faktiskt inte blir hungrig fast jag äter för lite. 

Måndag och tisdag har jag varit sysselsatt med att besvara mail och telefonsamtal och ha visningar av min kolonistuga. Jag hoppas få den såld nu i sommar, risken är annars stor att det inte blir förrän till våren då folk är sugna igen på stuga. Fiffigare också för rätt person att köpa nu eftersom det finns lite att göra på den, bland annat ny altan och nytt förråd. "För den händige" som det brukar heta, haha. 

Idag ska jag inte göra många knop: kräver det riktiga kläder, it ain't happening. Ska dock klämma in en kvällspromenad, det var jättehärligt att gå en halvtimme i svalkan tidigt på morgonen. Det kommer att bli en stekhet dag idag så det är gryning och skymning som gäller för min del. Jag är ingen solmänniska alls. Kanske för att jag är för tung för att må riktigt bra i stekande sol, men jag fungerar så här när jag inte är fet också nu när jag tänker på det. Jag skulle må mycket bättre på sibirisk tundra smiley. Februaribarn - månens inverkan, muahaha. 

Nu riva ut lakan och byta kattsand. Och annat intressant laugh

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 juli 2019 13:54
  gittan52

  Jag vet inte om du kanske har en speciell anledning till att äta tre ggr om dagen.
  Annars tänker jag att det kan vara bra att bara äta när du är hungrig?

 • 24 juli 2019 15:58

  Hej Gittan! Jag följer en ketogen matplan och den är ganska strikt när det gäller fördelning av fett, protein och kolhydrater. Jag ligger på ca 1500 kcal om dagen fördelat på tre mål och jag tror inte att jag vill äta mindre än så. Det är nog mest värmen, misstänker jag. 

 • 31 juli 2019 10:14

  Hej! Hoppas att du får stugan såld laugh Jag är också Februaribarn, men nu klarar jag värmen bättre än jag gjorde förr... konstigt för jag är ju inte direkt smalare....  Håller med om det där att man inte blir så hungrig i värmen. Man måste verkligen planera sin mathållning. OCh hålla sig till det... inte så lätt i verkligheten som i skrift. Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.