icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

RaskPs blogg

148 kg 68 kg 20489
23 juni 2019 19:53
3

Dag tre och såsom i en spegel ...

Dag tre är klar och jag är så nöjd. 

Riktigt god mat hittills förutom makrillfilé i tomat som jag liksom inte ens kan känna lukten av utan att gråta. Det fick bli tonfiskröra till frukostägget i stället. Jag ska fundera lite omkring ät-tider för att slippa bli hungrig - jag är ledig i sommar och kan styra mina mattider fritt, vilket känns skönt. 

MIndre skönt var att tvinga mig själv att ställa mig framför spegeln och ta före-bilder. Jag har våndats och skjutit på det för jag vill ju egentligen inte se och veta. Även om jag vet och ser. Min kropp försvinner ju inte för att jag så gärna undviker att ge den något utrymme i min vardag. Jag tänker liksom bort den - mitt liv pågår ovanför öronen och nedanför där finns - ingenting. Helst. 

Men en del av vikt-processen är ju att vara ärlig mot sig själv och det inbegriper att acceptera och liksom flytta in i den kropp jag helst inte skulle vilja kännas vid alls, än mindre bo permanent i. 

 Bortskämd och orealistisk är jag. Den har ju tjänat mig så väl, den här hiskeliga kroppen. Hyfsat frisk och stark, trots att jag misshandlat den under långa perioder.  Den har älskat och blivit älskad. Men inte så mycket av mig. Jag skäms för min kropp men jag skäms ännu mer för att jag skäms för något som är JAG. Vem sjutton skäms över hela sin existens? Man kan inte leva så. 

Jag läste någonstans att skam och skuld är lat energi. Precis så är det - fruktlös, tärande resultatlös och fullständigt bortslösad energi. 

Jag avslutar kvällen med en fotinpackning, fina naglar och lite Netflix-binge på balkongen.  

Ha en fin sommarkväll i era kroppar, alla!

 

 

Kommentarer

 • 23 jun 2019 23:27

  Jag ångrar att jag inte tog före-bilder tidigare och att jag sen bara har tagit bilder rakt framifrån. Nu har jag gått ner nästan 30 kg och har inte mycket till bilder att jämföra med.

  Tänk så kul det blir för dig sen när du tar nya bilder och kan se förändring! Heja!

 • 24 jun 2019 07:28

  Hej och tack, Ettnamn!  Det är nog som du säger, att jag skulle ångra mig om jag inte tagit bilderna. Just nu sätter jag ett mentalt häftstift i dem och fäster dem där jag inte kan se dem tills det är dags smiley

  Grattis till viktminskning och tack snälla för kommentar och påhejning! 

 • 28 jun 2019 06:48

  Välkommen hit och så bra att du börjat din resa mot ett hälsosammare jag. Så bra att du faktiskt tog förebilderna så att du har något att jämföra med längre fram. 

  Lycka till med din viktnedgång. 

Logga in för att skriva en kommentar.