icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

RaskPs blogg

148 kg 68 kg 34773
7 september 2019 15:34
6

Baddräkt och skräck

Idag gjorde jag det modigaste jag gjort på fyra år: jag bet ihop och besökte spa-avdelningen efter min yoga och meditation. Jodå, jag har varit in där och knutit badrocken tätt-tätt om och hittat mig en plats att sitta och inte delta på. Flickan med svavelstickorna i spa-miljö. Jag har haft ett h-e rent ut sagt att hitta en baddräkt som passar hyfsat.

En köpte jag på Kapp-Ahl och den hade klena axelband och var gränsfalls-för-liten upptill och alldeles för stor nertill och hängde som en påse. Nästa baddräkt är gjord för stor byst och rätt så snygg - bra axelband, systrarna ser helt ok och trevliga ut och sitter på balkongen så att säga. Men den var för lite för stor i bendelen. Mer ok än den andra men inte hundra. Jag behöll den i alla fall, jag har en tanke nämligen som utvecklas i en senare blogg om det funkar. Baddräkt tre är en bastant tant-dräkt som väger typ två kilo. Det var den jag drog på mig idag. Nån tankinivariant med ett kjolartat häng så det ser ut som en baddräktsklänning. Det är bara att sträcka på sig och låtsas att man struntar i vad andra tycker och dämpa den där skammen som bultar i munnen. 

Jag hade lovat mig själv att om det kändes bra på yogan idag så skulle jag spa-a. Och det var en helt underbar yoga-session där jag klarade allt så det var bara att dra igång. Kall pool, varm pool, relaxstol, ångbastu och lounge-häng. Jag bangade bubbelpoolen, jag klarar inte riktigt än att se människor flytta sig för att de inte vill vara för nära en tjockis. 

Jag till och med pratade med en kille i bastun. Han började! "Bastun är liksom en frizon" sa han. "Ingen bryr sig om vem du är, vad du jobbar med, var du kommer ifrån". "Eller hur fet du är" tänkte jag. För det kändes så. Han ansträngde sig inte för att inte titta på min mage eller byst. Han hade ögonkontakt och log. Så det gjorde jag också. Det blev ett trevligt samtal och vi skrattade mycket. Samtal med tjockmagen och tantbaddräkten och svetten sprutande i ångan. Jag kunde ha skrikit av glädje i omklädningsrummet efteråt. 

Nu har jag svullat i mig en supergod kycklingwok med sesamfrön och ska softa lite innan jag gör mig i ordning och går på bio. "Det" del två. Tre timmar i gose-stol och skräckflim på duk och med surroundljud. Kan man ha en bättre lördag?Inte jag. Jag svävar som Pennywises ballonger. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 7 sep 2019 15:54
  BeritL

  Bra jobbat och så starkt! Jag är ännu fast i "när jag gått ner till..." då ska jag minsann. Jag älskar att simma och flyter bra det gör jag :) men har inte gjort det sedan 2000 när jag var på Skiathos. Snart så ska jag!

   

 • 8 sep 2019 08:46
  Tita

  Underbar dag du haft!! 

   

 • 8 sep 2019 11:07
  fruragge

  Visst känner man sig oövervinnlig när man går ur sin comfortzone och det blir bra 
  Modigt gjort av dig 

 • 8 sep 2019 14:23
  gittan52

  Underbart yes

 • 8 sep 2019 17:21

  Vad snälla ni är som läser och peppar. För mig var det verkligen som att hoppa utan fallskärm. Men nu är det gjort och jag överlevde och jag vet att jag kan göra det igen. Tack fruragge,gittan, Tita och Berit!!

 • 10 sep 2019 08:34

  Jag gillar verkligen ditt sätt att uttrycka dig och önskar dig all "Lycka till"

Logga in för att skriva en kommentar.