icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Pellinors blogg

104 kg 80 kg 788
Har kämpat med vikten i hela mitt liv och har nu börjat få ont i knäna.
MÅSTE gå ner i vikt om jag ska orka med livet som jag vill leva.
Kort om mig:
Har en familj som jag älskar och min man stöttar mig, oavsett om jag bantar eller inte. Vill dock inte hålla på med specialkost för mycket, eftersom jag har en tonårsdotter hemma som jag inte vill ge negativa attityder till mat eller kroppen.
Gillar att vara aktiv, och just nu går jag på spinning och styrketräning. Tyvärr kan jag inte jogga längre, eftersom jag får för ont i knäna.
Mål: Gå ner 20 kg.
Metod: Minska antalet kalorier genom att minska portionerna, välja bort allt onödigt och föra matdagbok. Motionsträna minst två gånger i veckan och gå ca 10 000 steg om dagen.
18 mars 2023 08:34
3

Lördag - fisksoppa och rester

Det blev fisksoppa till middag igår. Egentligen musselsoppa, eftersom jag är tokig i musslor och ingen annan gillar dem så mycket. Musslor är väldigt bra mat, få kalorier och lite pyssligt vilket saktar ner ätandet. Gjorde soppan på tomatbas istället för grädde och vin, kanske inte lika gott, men med saffran och rotselleri, morot, potatis i så blev det helt ok middag. 

Körde ett spinningpass innan så svetten strömmade, var helt knallröd i ansiktet efteråt hos fiskhandlarn. Men nu på morgonen känns det bra, för det var ett minus till runt midjan!

Ikväll får det bli rester! Det regnar ute men snön är i alla fall borta ;-)

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 mar 2023 09:47

  Någon gång ska jag våga mig på att göra en musselsoppa för jag tycker att det ser så gott ut när man ser någon tillaga det på tv t ex, men jag har en kinkig familj som inte är så brydd om att utmana det invanda och jag vet inte riktigt hur jag ska tillaga dem och vad jag kan förvänta mig att det ska smaka. Hade helst viljat provsmaka det någon annanstans innan jag själv ger mig på det. Det närmaste jag har kommit musslor är dem på burk, på 80-talet när man satte dem på pizza och det är kanske inte är ett så fantastiskt smakminne.. ;)  

 • 18 mar 2023 11:51

  Ett nät med musslor kostar ca 70 kr, så det är ingen jättekatastrof om ingen gillar det ;-)

  Men om man gillar fisksoppa tycker jag absolut att du ska våga prova, för det är inte alls svårt. 

  Köp ett nät med musslor när du vet att du ska tillaga det samma dag. Lägg dem i vasken med riktigt kallt vatten och byt det då och då. Lirka loss "algskägget" som sitter fast ibland och släng alla musslor som är trasiga. När soppan är nästan klar, koka upp ordentligt, lägg  i musslorna och lägg på locket. Skaka kastrullen några gånger. Låt koka i 3 min. Klart! 

  Ta bort alla musslor som inte öppnat sig. Låt några musslor ligga kvar med skalet i soppan och ta ut några ur skalet direkt och blanda ner med resten av soppan. 

 • 18 mar 2023 13:14

  Tack för tipset, trodde dessutom att musslor var betydligt mycket dyrare. Jag återkommer om och när jag får modet att tillaga det.. 😊

Logga in för att skriva en kommentar.