Lördag - fisksoppa och rester
Det blev fisksoppa till middag igår. Egentligen musselsoppa, eftersom jag är tokig i musslor och ingen annan gillar dem så mycket. Musslor är väldigt bra mat, få kalorier och lite pyssligt vilket saktar ner ätandet. Gjorde soppan på tomatbas istället för grädde och vin, kanske inte lika gott, men med saffran och rotselleri, morot, potatis i så blev det helt ok middag.
Körde ett spinningpass innan så svetten strömmade, var helt knallröd i ansiktet efteråt hos fiskhandlarn. Men nu på morgonen känns det bra, för det var ett minus till runt midjan!
Ikväll får det bli rester! Det regnar ute men snön är i alla fall borta ;-)
Gillar
Kommentarer
-
Någon gång ska jag våga mig på att göra en musselsoppa för jag tycker att det ser så gott ut när man ser någon tillaga det på tv t ex, men jag har en kinkig familj som inte är så brydd om att utmana det invanda och jag vet inte riktigt hur jag ska tillaga dem och vad jag kan förvänta mig att det ska smaka. Hade helst viljat provsmaka det någon annanstans innan jag själv ger mig på det. Det närmaste jag har kommit musslor är dem på burk, på 80-talet när man satte dem på pizza och det är kanske inte är ett så fantastiskt smakminne.. ;)
-
Ett nät med musslor kostar ca 70 kr, så det är ingen jättekatastrof om ingen gillar det ;-)
Men om man gillar fisksoppa tycker jag absolut att du ska våga prova, för det är inte alls svårt.
Köp ett nät med musslor när du vet att du ska tillaga det samma dag. Lägg dem i vasken med riktigt kallt vatten och byt det då och då. Lirka loss "algskägget" som sitter fast ibland och släng alla musslor som är trasiga. När soppan är nästan klar, koka upp ordentligt, lägg i musslorna och lägg på locket. Skaka kastrullen några gånger. Låt koka i 3 min. Klart!
Ta bort alla musslor som inte öppnat sig. Låt några musslor ligga kvar med skalet i soppan och ta ut några ur skalet direkt och blanda ner med resten av soppan.
-
Tack för tipset, trodde dessutom att musslor var betydligt mycket dyrare. Jag återkommer om och när jag får modet att tillaga det.. 😊
Logga in för att skriva en kommentar.