icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
22 januari 2023 19:14
6

Vikten av hälsan..

Då var snart två veckor gjorda av min omstart.2.  Jag lovar att hade jag inte gett mig in här på Matdagboken och börjat blogga igen och komma i kontakt med er andra fina människor som så öppet delar med er av era tankar och erfarenheter så hade jag nog gjort ett halvhjärtat försök igen..

Ja jag skriver igen för jag har under hösten startat om några måndagar och oftast orkat hålla igen bara några dagar och ibland fram till helgen så har det falerat.. 

Nu var tiden inne och någonstans så brukar jag vilja ha jul och nyår med trettonhelg avklarade för att sätta punkt för det gamla och börja om på nytt. 

Trevligt att det är lite mer aktivitet här inne med och att vi är flera som nu börjat om samtidigt.. Även om detta är ett för- evigt -jobb, så är starten väldigt viktig.

Jag känner med att det blir lite av en bikt och dagbok att gå tillbaka till och se hur man tänker kring de olika sakerna vi diskuterar här på våra bloggar. 

De svar och reflektioner man får och de diskussioner som uppstår är verkligen givande och jag tror det ger en bra eld i brasan att orka fortsätta att  tänka framåt på hälsan och vikten. Eller ska jag skriva vikten av hälsan då de går hand i hand. (Bild från dagens vintriga promenad längs Göta kanal)

9c60aa92-ccf7-4592-8898-915f0c4f6a8f.png

Gillar

Kommentarer

 • 22 januari 2023 20:16
  Nira74

  Håller med om att det är så trevligt här! Och tror som dig att det gör stor skillnad. Jag får ju massa hjälp via Sahlgrenska, men det är ju var tredje vecka och det är lång tid om det blir en dipp. Då behövs det kompletteras med annat, som matdagboken.

 • 23 januari 2023 07:38
  Bella50

  För egen del hade jag absolut inte varit där jag är idag utan MD...och även om jag fn har ett smygande viktpåslag , säkert orsakade av min livssituation mer än av fel intag ...för är det nån jag "lärt känna" härinne så är det mig själv...och nojar inte längre över siffrorna på vågen.

  Jag VET vad jag gjort liksom...och har jag skött mig , finns andra förklaringar.

  Nu vet jag bättre vilka saker som triggar , vilka verktyg jag har till min hjälp....och inte minst så har jag slutat jojobanta, vilket varit vanligt under hela mitt vuxna liv.

  Nu mår jag bra i denna kropp på ett helt nytt sätt. DET är den största förändringen.

  Jag kommer nog igen...och önskar er lycka till på resan.yes

  Senast uppdaterad 23 januari 2023 07:41

 • 23 januari 2023 09:49

  Håller med, stödet och stämningen är jättefin här. Det är trevligt med lite sällskap på vägen smiley

 • 23 januari 2023 09:52
  MAS63

  Det finns så mycket energi i kamratrespons och referensstöd. Tillsammans är vi starka heart

 • 24 januari 2023 09:07

  Håller med om att MD är ett ställa att skriva av sig och känna igen sig på. Problemet är att jag har så himla svåger att ”hålla i”  Så lätt att denna möjlighet prioriteras ner och till slut försvinner för mig. Får ta och rycka upp mig. Fint att läsa dina tankar igen🌸

 • 24 januari 2023 12:34

  Magsi56 Ja men så är det med mig med, och jag är så medveten om att när jag slutar så är det lite lättare att komma undan och öka det sk näringsintaget lite. (eller ibland mycket wink)

  Där av tänkte jag att jag skulle hålla i så länge jag orkar utan att det ska bli något som helst tvång denna gång.. Alltid kul att ha som en egen liten dagbok med. Önskar jag fyllde i mera här när jag tog min lite större resa förra gången. För det peppar att läsa om det som man gjort bra, och klarat av.  Men vi kämpar på och jag hoppas på en lysande vår med sol, värme och promenader med lite lättare steg. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.