icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
2 november 2020 13:14
3

Vända på skutan...

November! Sug på den.. Mörk, kall och blåsig. Ja idag är det ju varmt och blåsigt men det var tufft i morse då det kändes väldigt uschligt och mörkt att gå upp.  Jag jobbar på nu igen efter sjukskrivning. Det är tufft då jag inte bara har min skadade vänsterhand att kämpa med, utan gått och ramlat och skadat höger axel och har ont i armen också. Så nu känner jag mig lite eleändig och tycker det suger lite. Vad gör jag då,, jooo tröstäter vilket brukar vara mitt dilemma när det blir lite förmycket av någon anleding. 

Jag har haft utsvävningar ganska länge nu. Det kryper lite sakta uppåt på vågen. MEN jag känner på kläder och kroppen att det varit felprioriteringar länge nu. Det märks på fett prosent och de vicerala mätningarna medpå min våg. Jag får mera värk, myrkrypningar i benen ökar, är lite osmidigare. Byxlinningen  och grenen känns inte sköna. Sover sämre och även övergångsbesvären ökar. Sämre kondis trots att jag tar mina promenader.. Kroppen reagerar på att jag har misskött mig i några månader och det är nu innan jul jag måste hejda detta. 

Sluta med godsaker, sluta med att baka kakor och fikabröd. Sluta att äta mackor när jag blir sugen mellan måltiderna. Helt enkelt inte ha det som triggar hemma. 

Jag ska inte gjort denna resa med att ha gått ner 14 kg i onödan. Ja i dag 13 kg..  Jag vill ha tillbaka den lättare versionen av mig. Inte som nu den svullna och trötta..  Jag har låtit bli alkohol sedan mitten av september vilket är ett stor + både för mående och vikten. Jag drack inte så mycket innan heller men några öl då och då ger ju kalorier.. Jag har även bestämt mig för att låta mitt gråa hår komma fram och sluta färga mig. Vilket jag faktiskt känner är ett bra beslut. Jag trivs prima i mitt ljusare silverhår då jag varit mörkt brun innan. Har varit lite rädd för detta innan men allt har väl sin tid och mognad och plötsligt är man där liksom.

Nä nu ska jag lagom till årsdagen av mitt nya jag ta ett nytt krafttag. För kunde jag vända skutan helt för ett år sedan så borde jag orka att få den på rätt köl denna gång med. Nu när jag har de rätta kordinaterna och vet att jag kan trots ålder och hormoner på svaj. 

Gillar

Kommentarer

 • 2 november 2020 13:39
  pralin

  du inte lätt alla gånger vända skutan,    Men de  går .lycka tillheart

 • 2 november 2020 13:52

  Ja det gäller ju att vara en bestämd sjökapten och följa sjökortet så man hamnar i rätt farled..

 • 2 november 2020 15:29
  paloma

  Usch ja det var en mörk och trist början på november, precis när jag skulle börja gå 10 000 steg/dag igen. Men ska man vänta på bättre tider kommer det inte att hända något varken på våg eller kondis.

  Jag har låtit mitt gråa hår vara naturligt grått, och jag har haft riktigt mörkbrunt hår. Jag har jämnlångt hår så nu är jag grå uppe på huvudet och hästsvansen är fortfarande nästan mörkbrun. Skillnaden syns på min toppbild på bloggen.

  Lycka till👍

Logga in för att skriva en kommentar.