icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
19 september 2023 09:14
5

Smyger mig in,, tassandes på tå..

Smyger in här igen med svansen mellan benen.. Det var ett tag sedan jag var på bloggen och då hade jag en nytändning som gick skapligt under våren. Gick ner några kg och höll mig kvar där.. Men sedan kom sommaren och på den en semester som gjorde att det gick åt skogen. Ja men jag gick all in och drack och åt ALLT liksom.

De kilo jag tänkt mig att ta bort blev i stället till plus.. Tittar jag tillbaka 2 år så har det blivit 5 kg extra att bära på vilket känns i mina leder. Jo jag har åkt på ny blodtrycks medicin med.. Jag som tom ett tag var utan dom.

Dessa 10 smörpaket vill jag bli av med. 5 kg låter inte mycket men det är de där sista fem som alltid är så svårta att bli av med. Jag har innan dess tagit bort 10 kg till så från början var de 15 kg. 

Detta jädra matberoende.. Eller jag är styrd av kolhydraterna och det är jag starkt medvetern om. Behövs bara en bulle eller en god macka så vaknar devil i kroppen och säger ta en macka till.. Ja varför inte en öl och en näve chips,, det är ju helg. angel Ja men visst säger jag och trycker i mig två öl eller en GT och hela chipsskålen. 

Ja men det går ju inte i längden och så har jag hållit på nu allt för länge..  Ja ja nu ska jag sluta skuldlägga mig, det hjälper ingenting. Jag ska istället tänka "Let´s Do It!"  Ja det ska bli mitt nya mantra!

Nu ska jag läsa och hämta insperation i era bloggar.. heart Ha det bäst på er alla bakom skärmarna! smiley

Gillar

Kommentarer

 • 19 september 2023 09:59
  gittan52

  Välkommen tillbaka!

  Jag känner igen detta med att vissa livsmedel/drycker kan dra igång ett kraftigt sug.
  Vad har du för plan för att undvika det? Avstå helt från något av dem, byta ut dem mot något annat?

 • 19 september 2023 13:28

  Tack Gittan52! smiley Det absolut bästa är ju att undvika det helt. Vilket jag ska försöka göra nu en tid framöver. Men jag vet,, att så fort något blir ett förbud så triggar det mig ännu mer och jag mår dåligt. Har har ätstörning lurandes i bagrunden sedan övre tonåren och det triggas av allt som blir överdrivet eller som att aldrig få äta det. Det gäller att hitta alternativ som är hållbara i vardagen och tillåta sig att få äta det ibland men inte alltid. Periodvis fungerar detta riktigt bra. Sedan är det annat som kan få det att brista och då är gäller det att hitta tillbaka fortast möjligt. Vilket ibland kan vara lite komliserat när kommer annat mellan i livet.. 

  Senast uppdaterad 19 september 2023 14:26

 • 19 september 2023 18:37
  paloma

  Äter jag chips en dag så känner jag ett sug nästa dag också, jag höll upp flera månader men tillät mig lite under sommaren. Nu är det mycket svårare att låta bli igen.

  Jag äter några matskedar rostade pumpafrö för att dämpa saltsuget på helgen, det är inte som chips men gott och salt.

 • 20 september 2023 10:21

  Lets do it! Det gillade jag. 

  Tänk så många vi är som verkar sitta i samma båt så här när hösten kommer!

  Så bra att vi hittar tillbaka hit så vi kan peppa varandra. Och skriva av oss. Just att skriva av mig tycker jag ger effekt på en gång. 

  En dag i taget..

  Kram!

 • 23 september 2023 17:47

  Ja det är bra att skriva av sig. Lite som en bikt och få bekrafta för sig själv hur man tänker och planerar för framtiden. Kul att se dig här igen Magsi56 heart

  Senast uppdaterad 23 september 2023 17:49

Logga in för att skriva en kommentar.