icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
8 januari 2023 20:18
8

Släpp inte på bromsen,, utan bromsa i tid..

Då var det dags igen.. Efter en tuff höst så har kilon kommit och smygit på och jag har inte haft orken att ta tag i dessa då jag haft mycket att tänka på då kilon känns som de inte är så viktiga.. Men de är alltid viktiga. För att bli större gör att man mår ännu sämre och hälsan blir lidande..

Även julen som i mitt fall börjar i december och håller på tills att vi firat trettonhelgen så blir det många veckor med extra av allt. 

Jag har känt av hur min kropp skriker till mig att sluta misshandla den med fel mat och tänka på hälsan!! Jag som var så duktig och tog tag i den en gång för alla den där måndagen den 4 novemver 2019. Det gick så bra den gången och jag var så motiverad att jobba med min hälsa. Jag gick från klarhet till klarhet och lyckades. Visst det gick inte utan att jag kämpade för det fick jag göra. I min ålder ( nu 59) så är det tufft med alla hormoner som fattas när man passerat menopaus osv. 

Blir så ledsen att jag inte lyssnar på mig själv, för det är ju inte som så att jag inte vet vad jag gör när jag äter fel mat och sötsaker. Men jag är en typisk kvinna som styrs av hur jag mår och framför allt stress.. 

Stress vet vi alla är en ful en, som förstör mycket i kroppen och inte minst kortisolet som triggar att oss äta mer då. Ja och sömnen.. Att inte få sova ordentligt ställer till det med. Det är så lätt att hamnai en ond spiral.

Nu är det dags att göra något åt detta.. Jag lever fortfarande med stress vilket jag själv inte kan påverka, men jag kan se till att jag är lite mer snäll mot mig själv och inte slutar att tänka sunt.. Inte släppa på bromsen och och hoppas på att det ordnar sig. Jag måste ha en plan och hålla mig till den..  Så i morgon börjag att planera hur jag vill må i fortsättningen.. 

Så tålamod och pannben är det som krävs nu.. För hur jag ska göra vet jag innerst inne.. Det är ju det att hitta tillbaka till rätt tänk och stanna kvar där..

1 Jag börjar med att ta bort sockret denna vecka..  Så får vi se vad jag hittar på till nästa vecka och hur resultatet av 1 vecka med mycket mindre socker ger.. 

Ha en fin vecka mina vänner! 

Gillar

Kommentarer

 • 8 januari 2023 21:17
  Digitali

  Pepp till dig, jag ska också jobba med sockret...

 • 8 januari 2023 21:34

  Ja Sockret är trigger till så mycket och ställer till det i både kropp och knopp. smiley

 • 8 januari 2023 21:42
  Digitali

  Ja verkligen, jag börjar se det mer som jag är allergisk mot socker. För att hitta min väg och motivation.

 • 8 januari 2023 21:51

  Ja ett jädra gift och så beroendeframkallande.. angry

 • 8 januari 2023 23:05

  Mycket igenkänning här! Hej föresten😊. Jag har ju precis hittat tillbaka hit och tycker mig känna igen dig.. jag var senast aktiv här 2019.

   

  Hur som helst.. lycka till till oss 💪

 • 9 januari 2023 06:32
  Bella50

  Pepp och lycka till yes

 • 9 januari 2023 14:42

  Hej Magsi56!
  Ja men det stämmer säkert. Jag gjorde en hälsoresa här i slutet av 2019 och under hela 2020. Höll mig stabil 2021.. Började bra 2022 med att jag hade kontroll.. Sedan blev jag allt mer tillåtande.. Hösten och fram till nu har varit rent bedrövligt då jag släppt på allt då fet varit lite för mycket och jag tar till mitt gamla beteende och tröstar mig med att stoppa saker som är mindre bra i munnen. Kul att vi båda hittade hit igen för att ta tag i hälsan igen... 
   

  Hoppas nu på att jag tar tag i detta trots lite turbulens i vardagen men ska man orka med den så måste man tänka på sin hälsa än mer. 

  Nu kämpar vi på och lycka till till oss som sagt!smiley

   

 • 9 januari 2023 14:43

  Tack Bella50! smiley

   

Logga in för att skriva en kommentar.