icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
16 januari 2023 20:02
4

Ny vecka och nya förutsättningar att gå mot en lättare vår..

Då var förtsta veckan klar och en ny vecka har börjat. Hur har det gått.. Jo men jag har tagit ett drygt kg.. Jag vet så väl att det är vätska så här i början men det känns skönt det med. 

När jag gjorde min förra omstart så hade jag tagit nästan två kg första veckan.. Men då var jag tyngre och hade  ätit osunt ganska länge.. 

Nu har jag ändå gjort en bit av resan redan och ska nu hitta tillbaka till mitt mående jag hade somaren 2020. Vilket i och för sig inte var bara en dans på rosor, då jag gick med gips och skadad hela sommaren. Men då var jag en kämpe och klarade det ändå bra, då jag var så fokuserad på att min hälsa var viktigast av allt.

Dels hade jag mitt blodtryck att kämpa med och vi var mitt uppe i pandemin då med, så hälsa var något som pratades om hela tiden. Vikten av att vara normalviktig blev viktigare än någonsin, då många som inte klarade sig i sina resperatorer var överviktiga.

För mig var det kroppen som sa ifrån. Jag har EDS så mina muskler får jobba så tufft, då min bindväv inte är frisk och orkar hålla leder och muskler på plats.

Ja och alla med värk vet ju hur knäckande det är.. Alttid ont och trött då man sover illa.. Att gå ner i vikt är helt klart att återfå mera rörlighet och man lättar på tyngden för en redan utsatt kropp.. Det är mest vinn- vinn med allt.. Förutom att man blir lite mera skrynklig och hängig här och där.. Men det får man ta laugh

Lägger in en bild på min Abbe som fyller 17 månader i dag..

dfd1b108-5700-49c5-a362-08e347457383.png

Gillar

Kommentarer

 • 17 januari 2023 08:18
  gittan52

  Jag ser verkligen fram mot våren, även om jag brukar bli lite stressad då. Fler ljusa timmar kan locka fram prestationsdjävulen i mig.

  Trötthet pga värk känner jag väl igen. Under mina sjukskrivningsperioder som jag 2 – 3 timmar mitt på dagen. Nu var det länge sedan jag sov middag, även om jag ”vilar” med lite släktforskning mitt på dagen. Min Garminklocka visar att jag sover ca 8,5/natt och mina lugna morgnar gör nog att jag orkar dagen bättre.

  Oavsett vad det tappade kilon består av så är du ändå ett kilo lättare nu och jag förstår att det känns bra smiley

  Vilka förförande ögon unge Abbe har heart

 • 17 januari 2023 09:23

  Ja sömnen är så viktig. Själv sover jag väldigt ojämt. Får jag till 7 timmar är jag nöjd. Sällan det blir över 8 timmar utan mer 5,5-6 timmar. Somsagt under en vecka kan det variera väldigt mycket och vi vet ju att sömen behövs vilket påverkar att man inte går ner i vikt.. Kortisolen har inverkan på våra kroppar vilket lätt kommer med stressen när man inte får sova.

 • 18 januari 2023 09:49

  Helt underbar bild på din kompis 🐾🧡

 • 18 januari 2023 10:14

  gittan52 Ja dom ögonen kan skifta fort devil

  Magsi56 Ja han kan se väldigt lugn och fin ut men det är en liten spjuver som just blivit tonåring och testar oss alla. laugh 

Logga in för att skriva en kommentar.