icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
30 januari 2023 14:54
2

Ny dag! Ny vecka! Nästan ny månad..

Ny dag! Ny vecka! Nästan ny månad,, i vilket fall inte många dagar kvar av januari.. 

Januari som betyder att hitta tillbakaka till sundare vanor eller börja om på nytt för så många.. 

Även för mig. Jag som i slutet av 2019 började min hälsoresa och gick ner 15 kg på 7 månader.. Mina första 10 kg gick jag ner på 10 veckor..

Jag hade i många år under klimakteriet försökt men inte lyckats.. Denna gång tänkte jag hälsa, jag måste ta tag i min hälsa.. Jag hade ont i mina leder, var trött, högt blodtryck och hade inget i garderoben som passade.. Eller det hade jag väl,, då  jag faktiskt varit 5 kilo tyngre för yttligare ett antal år sedan.. Men vägrade att ta på dessa kläder som i stort sätt var mjukiskläder och bulsiga tröjor och påminde om en tid jag mådde mycket dåligt.

Jag höll vikten bra under hela 2020 och 2021 Sedan började jag som många andra som går ner i vikt bli lite mer liberal och tillåtande. Då jag känsloäter med så behövs de inte så mycket för att jag ska se en andledning för att få "unna" mig något extra.. Eller det behöver inte vara så mycket extra för det räcker att ta lite mer på talriken eller en bulle till fikat. Nhar kilona trillat på lite vart efter och av dessa 15 kg så har jag gått upp ca 6 kg vilket jag ni i januari börjat beta av. Jag vill ta dessa kilo till våren för att orka promenera lite längre och lättare och må så gott jag gjorde när jag kom i mina sommarklänningar 2020.  

Här hemma är det så med att en behöver äta extra då han tunnat av rejät och gått ner i vikt och jag själv har problemet att det räcker att läsa recepten så går jag upp.. Så att hitta en balans när man lagar mat är inte lätt där någon behöver både smör,grädde och lite extra kolhydrater.. 

 3 veckor har gått sedan den nya starten och jag tycker det är tufft.. Försöker peppa mig själv, och genom att vara aktiv här på MD så hoppas jag att det kommer att lyckas..

Eller jag ska f*n lyckas, så det så. laugh

59bc55e1-9e78-487c-98c5-83fe818c9548.png

Gillar

Kommentarer

 • 30 januari 2023 21:45
  gittan52

  Visst kan det var jobbigt att ändra, kanske både livsstil och kost, men jag tror att det är viktigt att inte lämna MD när man väl är i mål. I alla fall inte de första åren.

  Jag har hållit mig inom mitt viktspann på 4 kilo i snart 2 år, men det krävs fortfarande jobb och en extra tanke här och där för att vikten inte ska rusa i väg igen.
  Vissa saker tar lång tid att få som en vana och nu upplever jag att min nattfasta på ca 14 timmar och mina promenader på runt 9 km/dag sitter djupt rotade.

 • 31 januari 2023 08:06

  Sant! Det är så lätt att gå tillbaka till sina gamla vänor. Speciellt när man är två i faniljen som drar åt olika håll.. En som behöver tänka på vikten vad hon stoppar in och en som måster få i sig massor för att inte tappa mera kg.. 

  Åren 20-21 så klarade jag detta bra.sedan så släppte jag lite på kontrollen och det gick bra till en början. Jag var väl medveten om att det inte var rätt väg och gjorde halvhjärtade försök att återfå kontrollen.. Så 2022 var ett liberalt år vilket resulterade efter jul visade och vikten var alldeles på väg åt fel håll..

  Nu är jag glad att jag tagit tag i detta igen och jag sitter ju inte i sjön på något vis, men känner i min kropp som reagerar på flera vis att det är tungt då jag har problem med min bindväv och mina leder och muskler och mår dåligt när jag blir för tung med en massa värk. Som sagt jag har vägt 15 kilo mer. Men efter menupaus så är man så mycket skörare om man inte äter extra hormoner vilket jag inte gör. Så då får jag se till att sköta mig på bästa sätt. Det känns redan lite bättre med de kg jag har tappat nu i januari.. Nu fortsätter jag och följer med här på MD för att peppa de som vill och bli peppad av er alla som besöker mig. 

Logga in för att skriva en kommentar.