icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
9 januari 2023 15:46
15

Nu kör vi! Hoppas ni är med på resan.

Då var dagen D här igen. Jag skojade sist när jag verkligen tog ett nappatag att det var omstart nummer 1000, men som ändå höll i 2,5 år innan korthuset rasade och kilona kom inrullandes ett efter ett igen..

Mycket pga att jag släpte kontrollen och helt enklelt lät det ske då jag inte mådde väl då jag hade alldelses för mycket ikring mig som jag själv inte kunde rå på.

Inte som så att jag bjöd in kilona men jag gick tillbaka till det liv jag kände mig hemma i och som jag mår bra i just när jag är där,, men jag mår inte bara av att bli mitt gamla sjuka och otympliga jag som blir konsekvensen av att välja bort hälsotänket. 

Det är ju rätt taskit mot sig självt att låta det ske, då man fått jobba arselet av sig för att gå ner och njutit av att äntligen skörda frukterna av allt slit och uppoffring många ggr för att sedan låta det rinna ut i sanden igen när man börjar att släppa på tyglarna.

Inte första gången det sker men den här gången så hade jag verkligen lyckats och även behålt vikten mycket längre än alla andra gånger jag försökt. 

Ja nu tänker jag på mig i min äldre version. När jag var yngre så var allt så mycket lättare.  Nu får jag verkligen slita för att kroppen ska släppa dessa kilon de älskar, då mina fettceller är så glad att jag äter lite extra igen och vill visa att nu slipper du svälta kära du. Nu håller vi kvar dessa lite till åt dig och akta så du inte tappar bort dom igen.

Nu måste jag ändå säga att jag hoppas att jag drog i nödbromsen i tid och inte lät det gå alldelses för långt. Jag vänder skutan och lotsar den ått rätt håll ignen. 

Vad har jag då för mål? cool 

Jo jag ska ta FEM KILO till att börja med och hoppas att jag kommer i mina nu för små kläder igen. En storlek för mycket känns och det är inte snyggt eller bekvämt på något sätt att trycka ner sig i kläder som både stramar och skär in. Skulle jag ta några till så är jag tillbaka till vad jag vägde sommaren 2020.. Men ett kg i taget.. Jag är glad för varje hekto åt rätt håll som jag går ner och kan hålla mig borta ifrån.

NU KÖR VI!! Hoppas ni är med..laugh

01c60c8b-afde-41c0-8357-20ed947abf55.png

Gillar

Kommentarer

 • 9 januari 2023 18:47

  Bra tänkt att ta tag i det innan det går för långt. Jag har också perioder som går bra och sedan när det är för mycket runt omkring mig så släpper jag all planering. Vi kör vår andra vecka med matschema härifrån. Har testat tidigare och vet att det fungerar så länge det är lugnt runt mig. Har satt delmål och belöning som inte är kopplade till mat. Mitt första delmål är minus 6 kg. Då ska jag boka resa till min systerson i Washington DC. Var där hösten 2018 och vägde då 15 kg mer än när jag nu bokar. 
  Har även satt andra mål som att gå lunchpromenader på ca 20 minuter och när jag klarat en månad får jag belöna mig med massage.

   

 • 9 januari 2023 19:41

  Det var ingen dålig belöning Ekonomen!! laugh Men visst blir det så mycket roligare med att ha en morot att kämpa för och även om viktnedgången i sig är bästa tänkbara vinst, så är det det där med lite extra guldkant som gör det lite extra kul att kämpa för att till slut gå i mål. Det tuffa är sedan att vara ståndaktig och inte ge efter för alla frestelser man möter eller när tristess och srtess slår till. Ja tur jag drog i nödbromsen nu känner jag. Innan så vägde jag ju 10 kg till än vad jag gör i dag. Så det är nu det hänger på mig att göra rätt och hänga i.. Jag ska försöka öka på promenaderna lite. Hoppas på bättre väder. Men får öka lite lagom då kärringen är lite stel och öm i sina leder och har en bindväv som strejkar. Risken så här i början är ju gärna att starta och gå ut lite för tufft.. Bättre att öka lite i taget och hålla i och hålla sig kvar. smiley Vet att det är bra att skriva upp sina intag här på Matdagboken med. Det är så lätta att glömma annars vad som slinker in i bara farten. smiley En massage har jag med satt upp och har som ett litet delmål i slutet av feburari. 

 • 9 januari 2023 23:03

  Ja men visst kör vi💪 Som jag skrev i dagens blogg så har jag haft lite extra sug i dag men tack o lov löst det fint. Mitt första delmål är också 5 kilo, till 7 april. DÅ ska jag iväg på en golfresa till Spanien 🏌🏼‍♀️☀️

  Heja oss💥

 • 10 januari 2023 04:48

  Jag  vaknade tidigt och kände redan sug. Kan bli en tuff dag. Nu får jag planera den väl..

  Det låter trevligt med en inplanerad golfresa. Då får du visualisera och se en bild med att du svingar klubban en storlek mindre än nu. Så härligt! ☀️🏌️

  Senast uppdaterad 11 januari 2023 11:30

 • 10 januari 2023 08:46

  Den var bra.. svinga klubban i en mindre storlek😀. Den kör vi på👍🏼🙏

  Nu kämpar vi på med vårt sug idag. We can do it 💪

 • 10 januari 2023 08:46

  Den var bra.. svinga klubban i en mindre storlek😀. Den kör vi på👍🏼🙏

  Nu kämpar vi på med vårt sug idag. We can do it 💪

 • 10 januari 2023 09:03
  gittan52

  Efter att jag passerade målsnöret, och tittat i backspegeln, kan jag konstatera att det (i alla fall för mig) krävs i stort sett lika mycket jobb att behålla sin nya vikt som att jobba bort övervikten. Den stora skillnaden är kanske att man inte får lika många hejarop när man jobbar där i målområdet.

  Kul att få en ”medresenär” under våren där vi stannar upp varje måndag och träffas på Matdagbokens rastplats för en avstämning  wink

 • 10 januari 2023 11:28

  Ja visst är det så att jobbet kvarstår om än inte ännu mer då man många ggr blir tillåtande. För jag inte upp min vikt och gör avstämningar med mig själv, så kan det skena rätt så rejält. Jag har nu haft ett uppehåll med att notera min vikt sedan början på november vilket inneburit 3,5-4 kg. Det känns väldigt onödigt då jag under sommaren och hösten plockat på några kg innan i lite långsammare takt, men ändå hekton som blir till kilon. 

  Även om jag är medveten om detta så sker det om och om  igen. De senaste åren har jag ändå varit duktig på detta och hejdat det i tid, men nu har jag haft det lite tufft och då föll det igen.

  Men jag hann i alla fall hejda mig så jag inte föll helt tillbaka till ruta ett, utan hamnade halvägs någonstans. Men det är i allafall 7-8 onödiga kilo som jag slitit så för och vet att de inte trillar av lika lätt som när man satte igång efter uppgång när man var yngre..  Nu ska jag tillbaka och jag tänker först och främst hälsa.. Värken är tillbaka och blodtrycket stiger och kläderna känns jobbiga att få på och en del kommar jag helt enkelt inte i nu. Det har jag inte råd med känner jag. 

  Senast uppdaterad 11 januari 2023 11:33

 • 10 januari 2023 11:43

  Ja nu kämpar vi på Magsi56. Jag har alldeles för mycket kläder som nu är som korvskinn. De ska sitta ledigare och jag har väl målsättningen att det lättat på det till i påsk.. Men slutmålet har jag satt till mitten av juni. Samt att jag måste få upp flåset lite med som i takt med kilona blivit sämre..

 • 11 januari 2023 10:32
  MAS63

  Det var som att läsa om sig själv! Tack för denna blogg, den gav mig pepp och referensstöd - nu kör vi och hålls på vägen, Inga dikeskörningar här inte! 

 • 11 januari 2023 11:47

  Ja nu kör vi MAS63,, lungt och fint och håller oss i rätt fil på vägen. Vet ju att det är lätt att glida lite  för nära dikeskanten eller hamna i rondellerna i flera varv innan man kommer rätt..

  Men tycker det är trevligt om man får med sig någon på resan. smiley Blir alltid lite lättare att ge varandra pep, kred och hjälpa varandra när man slirar lite in på fel vägbana.. laugh

 • 11 januari 2023 13:32

  Det känns verkligen att vi är fler som gör ungefär samma resa nu.

  ”frestarna”; ”spökena, småjävlarna ska inte ha en chans👹👿😡

 • 14 januari 2023 10:54

  Det är klart man hänger på. Sedan får det väl ta den tid det tar.

 • 14 januari 2023 17:40

  Absolut Ekonomen. Det vet vi ju hur det är att det kan gå lite upp och ner på kurvan men förhopningsvis så pekar det mera ner ju längre tiden går. Blir lite lättare när ljuset kommer. Men helgerna tycker jag är attans svåra.

 • 14 januari 2023 17:52

  Japp längtar efter mer ljusa dagar/kvällar så man kan gå en promenad när man kommer hem efter jobbet just nu lockar inte mörkret

Logga in för att skriva en kommentar.