icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
4 mars 2020 10:40
6

Nu jäklar börjar det närma sig mål..

ticker.php?UserID=125097&ValidateKey=2aMhq1pbEPMOOA7lPNQhUeL3bMjcIy

 

Jag är så tacksam! 

Ja tacksam över mig själv.. Att jag har hållit ut denna omstart sedan den 4 november när jag beslutade mig för att ännu en gång ta tag i min vikt. Det är 4 månader sedan  idag och det har passerat en jul och ett nyår och en del annat att fira, så jag har varit utsatt för några kalas och lite andra frestelser under denna tid. Men jag har fixat det ganska bra ändå.

Den 4:e nov 2019 stod vågen på 72,8 kg till mina 160 cm över jordytan. Jag hade då så ont i mina leder och kroppen värkte överallt. Sommaren hade varit en plåga med värk och en kondition som var så dålig. Jag hade svårt att sova pga värk och att gå ner för trappan på morgonen var pest och pina 

Jag var till slut tvungen att söka upp en sjukgymnast. Kiropraktor och massör är alltid återkommande besök för mig, då jag har en bindvävssjukdom. Han satte in ett individuellt övningspass i uppvärmd bassäng en gång i veckan som kändes bra.. Det var starten till att jag tog tag i resten med,, för att få mig att må bra.. Inte bara för stunden utan för alltid.

 
Jag började äta nyttigare och uteslöt en massa onödiga kalorier och drog ner på de farliga kolhydraterna som socker som finns i fika, godis och alkohol.  Alltså kalorireduserad kost med lite mindre kolhydrater. Jag har testat på det mesta när det gäller att gå ner i vikt och lyckats flera gg men även lyckats att gå upp igen. Nu följde jag ingen diet ellet tog  hjälp av någon..Jag litade på mig själv och följde det jag tror på, vilket visade sig vara rätt för mig... Har även kört lite periodisk fasta under en stor del av tiden men inte alltid.. 16.8

Mitt första mål var att se en 6a på vågen igen.. Det var så kul då den kom efter 2,5 vecka redan.. Ja de första veckorna är det en hel del vätska som försvinner, men det är alltid kul när det händer saker på vågen.

Sedan sakta men säkert så har jag gått ner.. Jag promenerade mina vanliga hundpromenader och tränade ett kort pass i bassängen varje vecka fram till jul då jag fick lite problem med blåskatarr som har kommit och gått lite efter det. Varma bassänger är skönt, men det kan föra med sig lite saker när man är i min ålder och har sköra slemhinnor.blush Ska försöka prova en ny omgång så får vi se hur det går..

Julen och nyår var en prövning på alla sätt och jag åt allt, men med måtta och hela tiden och med fokus på att inte balla ur.. Det gick bra, och jag var på banan igen bara någon vecka efter trettonhelggen. Då hade jag gåttt ner drygt 5 kg och nu två månader till så har jag fortsatt på sämma sätt och tagit drygt 5 kg till. Så summan av kardemumman är att på 4 månader så har jag tagit 11,4 kg.. heart

Jag har tagit delmål för delmål och nästa mål är 60 kg som jag hoppas blir till i påsk.

Om jag är glad och stolt?

Det är bara förnamnet och även lite omtumlad av att jag änligen lyckas efter alla misslyckade försök under de senaste åren laugh För det gör sig inte självt på en 56 åring mitt i klimakteriet..  Nu ser jag fram mot en härlig vår och slutmålet.. Sen börjar resan med att hålla sig viktstabil.. Vilket absout inte är lätt..  Men just nu så ser jag fram emot den dagen.. 

Ha det gott mina vänner!

be406bc7-b34d-4558-be91-80cbd1038de7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 mar 2020 12:15
  Jessand

  Vilken härlig läsning...bra jobbatsmiley

 • 4 mar 2020 12:29
  Tita

  Bra jobbat och fortsatt lycka till!!👏👍

 • 4 mar 2020 12:32
  ulla165

  Stort GRATTIS!

 • 4 mar 2020 15:07
  Monqi

  Å så braaaa, du ska vara stolt över dig själv, med rätta!

  Du inspirerar härmed en trött 53 åring som tappat motivationen men försöker hitta den igen efter viktuppgång.
  Va härligt det ska bli för dig att möta våren och sommaren med ett betydligt lättare bagage heart

 • 4 mar 2020 15:56

  Tack alla! heart

   

  Ja Monqi den här våren ser jag verkigen fram emot att få köpa mig lite nya fina vårkläder och hoppas kunna få fart på kroppen så den blir lite starkare med.. Så klart att du kan med.. Jag hejar på dig så är du snart på g med med ny motivation.. Våren har precis börjat så nu kör vi smiley

  Senast uppdaterad 4 mar 2020 15:57

 • 4 mar 2020 19:57
  Bella50

  Instämmer i kören...verkligen bra jobbat. Lycka till nu.👏👏🌹

Logga in för att skriva en kommentar.