icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
10 januari 2023 12:05
6

När suget sätter in.

Har ni någon räddare i nöden när suget sätter in?

 

Jag har kokt ägg som nummer ett. Men allt med ägg ger mig mättnad och som vara länge. yes

Som mellanmål kan jag ta lite kvarg och bär.. Vilket även funkar till kaffet. yes

Keso med bär eller med något strimlat protein från kyckling, fisk eller kött. Med lite strimlad purjo eller paprika.

En råkostsallad på vitkål,morot purjo och lite annanas eller granatäpplekärnor som ger lite sötma.yes

Ibland vill jag tugga på något sprött och då blir det en knäckebröd eller fincrisp med någon bredbar färskost eller lite skinka och någon paprikabit. yes

Nu i början då jag vill komma igång snabbt så försöker jag undvika äta bröd, men knäckebrödet är svårt att avstå ifrån. Men nu får det inte bli flera som det lätt blir när jag börjar äta. Jag får ta en och sätta in det jag breder på. Står pålägget framme så är jag snabbt där och breder mig en eller några till. Summan av det hela kan bli en handfull knäckebröd och det är mellan måltiderna.. Inte bra..no

bb6c368d-61c0-41ef-98b2-75ebda4f1ccd.png

Gillar

Kommentarer

 • 10 jan 2023 20:29
  gittan52

  Jag var varken hungrig eller sugen när jag kom in med hundarna nu ikväll. Men jag ville ha en kopp kaffe och vips så fick den sällskap av 3 Digestivekex med Bregott på surprise 

  Får se om jag kan nöja mig med bara kaffe i morgon och vänta till kl 11 med att äta och då ta havregrynsgrötn jag brukar äta till lunch.

  Mitt sätt, annars, är att inte äta något alls efter kl 18. Innan dess är jag sällan sugen utan bara lagom mätt smiley

 • 10 jan 2023 22:13

  Digestivekex är väldigt gott! Speciellt med smör.. Det är som med chips, tar man ett så vill det gärna bli flera.. 😋

  Ja jag ska med försöka få igång min periodiska fasta sen när jag kämpat mig igenom dessa första tuffa dagar med omstarten. Just nu är jag sugen på allt  men åt kl 18 och inte tagit något efter det. Kanske jag kan få till lite senare frukost i morgon.. 

   

  Senast uppdaterad 11 jan 2023 10:21

 • 11 jan 2023 10:27
  MAS63

  Bär och frukt har varit min räddning då sötbehovet sätter in. Vågar mig heller inte på knäckebröd, blir lätt att man tar en till, och en till, och en till...

  Blir det riktigt jobbigt har jag unnat mig Nellie Dellies. De har gett den där mentala tillfredsställelsen också. För mig handlar det för det mesta om mentalt sötsug. https://www.fatsecret.se/kalorier-n%C3%A4ring/nellie-dellies/salty-liquorice/100g Eftersom de är sötade med Stevia vet jag att för många ger mig magen i olag, så det begränsar väl hur många jag äter, läs suger långsamt på..... Brukar bli 5st och de tar väl bort behovet att få i sig något sött.

   

 • 11 jan 2023 11:54

  Ja jag har med ätit dessa Nellie i slatlakrisvarianten och salta läkerol. Men som du skriver man får passa magen för det behövs inte många förrän min mage börjar knipa. Ibland tar jag något sockerfritt tuggumi. Hur jag unnat mig nu i jultider  (läs hela december och frossat) törs jag inte skriva om här ens.. Hua cheeky Men socker och fettkvoten är utnyttjad fram till midsommar minst.. devil

   

 • 14 jan 2023 11:09

  Jag tycker sötsuget börjar minska och försöker inte ha något onödigt här hemma. Men trots det så har jag under min andra vecka lyckats få i mig chokladrutorsurprise vetinte vart de kom ifrån

  De sista kvällarna har jag direkt efter maten när vi sätter oss i soffan tagit med en stort glas vatten och det hjälper ganska bra. Klarar mig jättebra på dagarna. Äter frukost runt 06 sedan någon mellis(beroende på vad jag ätit till frukost) vid 10 och sedan lunch kl 12.30 och då har jag gått en promenad först på ca 20minuter.

  Tidigare när jag inte gick promenader var jag så trött när jag kom hem vid 16,30 så somnade alltid en kort stund. Nu håller jag igång men somnar tidigt istället eller lägger mig strax efter 21. 

  Min första vecka gick jättebra ganska strikt med maten och det gav ju resultat -2,4 kg men denna vecka tror jag inte på samma goda resultat. Men som sagt jag har inte bråttom. När jag var påsenaste diabeteskontrollen så fick jag väga mig. Och de tyckte det var bra med -10 kg på 4 år. Jag är själv nöjd och har väl inte planerat att låta de gå så långt igen. Små mål i taget. Denna vecka hoppas jag på att  kommit halvvägs till mitt mål på-6 kg

  Kämpa på!!!!!

 • 14 jan 2023 17:57

  Det var en mycket bra start!! Ofta så planar det ut vecka två och man går oftast ner lite grann eller tom står stilla trots att man kämpar på. Men vi vet ju att det är mycket vätska vecka ett som lämnar kroppen. Det är efter vecka två det känns som man börjar ta av sig själv lite mera. Minus 10 kilo är toppen. Jag gick ner 14-15 kilo under slutet av 2019 till sommaren 2020.  Behöll det under somaren gick sedan upp något.. Sedan höll jag mig skapligt stabl till förra våren 2022. Under semestern kom lite till och så nu under hösten och vintern så har det ökat igen så jag har lagt på mig  7 kg.. Dom ska bort.. Eller i alla fall 5 kg av dom och gärna tills i sommar ,,men,som sagt ett hg i taget.  laugh

Logga in för att skriva en kommentar.