icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
11 december 2019 08:45
2

Några hekto i taget åt rätt håll..

 

Det är så skönt att se den där 6an i början av vågen. Den har åkt lite upp och ner nu några veckor men aldrig riktigt visat 7 då jag väger mig på morgonen. Men visst nära var det i ett par dagar.. Jag kämpar på med att tänka lite kcal och hålla koll på kolhydraterna.. Jag märker så väl att minskar jag kolisarna så mår jag bättre på alla områden. Både i kropp och leder och det visar sig på vågen. Men Att äta LCHF igen är inte aktuellt känner jag. Att föra upp vad jag äter matdagboken är nästan ett måste för jag har fuskat några dagar och då går jag helt klart upp i vikt.

Julen är nära nu och med den följer alla frestelser. Jag har åkt dit på några pepparkakor då och då, och någon saffransskiva.. Men hållt mig i från julbord och annat som det  lätt blir att man överäter. Jag gjorde en skinka i helgen och då åt jag den som middag med bra saker till i stället för en massa bröd som jag gärna gör annars. För en skinkemacka med sötstark senap är ganska svårslagen.. Nu äter jag fransk dijonsenap på i stället och försöker skipppa brödet.

Jag har några små julavslutningar och en födelsedag inna jul som jag känner kan bli lite tuffa.. Men det är som alltid att förbereda sig mentalt och ta ett beslut.. Äter jag av allt gott som bjuds så tar det så mycket längre tid att gå ner, och risken för mig är ju den.. Har jag börjat äta så är det så lätt att fortsätta.. Nä här gäller det att vara stark och kunna säga nej tack och ta av det som är minst triggande även om jag kommer unna mig både av mat och något litet sött.. 

Mitt första delmål var att se 6an på vågen mitt andra delmål är 65 kg. Sedan om jag går ner mer är det så välkommet och blir bonus.. För visst har jag mer att ta av,, 5 kg till skulle inte göra ont alls.. wink  Men vid 65 börjar jag känna igen mig och har en gardesob som sitter bra. Men jag har en garderob som väntar om jag sulle ta de där sista  kilona med. Även om den är lite omordern då det var länge sedan jag vägde så mycket.. Eller vägde så lite ska jag kanske skriva för i min värld är det lite att väga närmare 60 kg. 

Men nu tar vi ett hg i taget för att det ska bli till kg. Jag är som sagt så tacksam för att tappa dessa hekto och det ger mig styrka till att ta tag i mig själv i annat med.. På torsdag ska jag fira med att ge mig själv en skön och välbehövlig massage.. Det ser jag fram emot.

ticker.php?UserID=125097&ValidateKey=2aMhq1pbEPMOOA7lPNQhUeL3bMjcIy

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 december 2019 11:11
  Bella50

  Jag gillar det du skriver.

  Att välja rätt ,även på det man normalt inte äter är en bedrift...och inte alls lätt för mig heller. OM jag inte tar den där första ...så går det bättre.

  LITE...finns bara inte. 

  Pepp och lycka till.👏

 • 11 december 2019 12:17

  Bella50

  Tänk att lite ska vara så svårt. Allt eller inget är lättare.. Men det är ju det som är så förödande att ta den där fösta Eller som jag kan göra ta en halv och sedan vara där att plocka i mig andra halvan innan jag ens hämtat andan efter den första. Det gäller att satsa på bra val.. Det ångrar man aldrig..  Men jag vet.. lättare sagt än gjort.. Speciellt så här års när det finns så mycket av det goda överallt.. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.