icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
31 August 2020 14:27

Målet är hälsa till 100%

Nu är sommaren över och det blev plötsligt höst. Jag gillar hösten som är i september och halva oktober, den resterande hösten imnnan vinter är inte lika trevlig.  

Det som känns bra med att öppna upp ett ytt blad är att denna sommar har varit ett litet helvete för mig.

Jag gjorde mig illa i handen och har gått gipsad i fem veckor då de inte gjorde rätt från början och opererade med en gång. Det blev även kompikationer med gipset och yttligare en operation. Som om det inte vore nog så har jag fått tagit bort en av mina hundar ii början på juli och det smärtar så..

Vikten har varit ganska stabil då det har varit lite upp och ner med hur jag mått  både med smärta och i hjärta.. Jag tappade lite vikt när jag mådde som sämst men det har jag tröstätit ifatt lite när jag tyckt lite synd om mig då jag är en sk humörsätare. Jag som nådde min målvikt i våras efter start i början på november förra året och såg fram mot denna sommar att få vara lite i lagom storlek. Fick i stället hålla mig hemma i lugnet. 

Jag satte inte något lågt mål utan höll mig till mina 60 kg till mina 160 cm och 57 år som jag blev i somras. Minskat 14 kg.  I dag stog vågen på 58,8 kg och det är väl helt ok. Men jag har trillat tillbaka till sockerträsket rejält den sista månaden och nu i ett par veckor har jag varit för jävlig rentut sagt. Det känns i kroppen och jag får ont i mina leder och mår tjyvtjckt på alla sätt och vis.
Jag som nu har en lång rehab med min hand som är så stel och obrukbar behöver inte dra på mig mer inflamationer i kroppen med att äta en massa onödigt socker och snabba kolhydrater. Jag äter kolhydrater men de ska vara de nyttiga och inga mängder. 

Jag är fortfarande sjukskriven och tog mina stygn i fredags. Jag kämpar på med handövningar och känner att jag måste tänka mer på hälsan igen. Jag som var så himla duktig hela hösten ,vinternoch våren får inte glida in i gamla hjulspår son jag vet är så lätt att följa när man inte mår bra.

Därför har jag gett mig själv en ny utmaning.. Jag ska ta mig ner till 57 kg för att ha en liten buffert och försöka tighta till mig lite till..  Ja går det så går det och jag känner ingen jättepress, utan mer kul att se om jag fixar detta till slutet av året. 
Hösten brukar vara tuff för mig då jag gärna äter lite mer då.  Det är väl de gamla stenåldersgenerna som säger att det kan vara bra att ha en reserv inför stundande kalla tider som är på väg. 
Så idag drar jag ner på sockret och skriver upp lite vad som åker in i munnen. Det har blivit väldigt mycket och fel saker som åkt in där den sista tiden kan jag lova..
Nu gör vi om och rätt och mår lite bättre det kan jag vara värd efter denna sommar.. Jag fortsätter med mina promenader och jag tror nog att det är de som gjort tt jag hållt mig på banan och inte blivit sittandes och inte gjort något.. Målet är hälsa 100%

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.