icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
3 mars 2021 09:39
5

Hälsan är nummer ett..

Då var våren här och vårkänslorna börjar komma. Jag har både sett och hört koltrast, stare och lärkan. Snödroppar och krokus exploderar nu. Det är dags att ta tag i vår och sommarfiguren. Jo jag har mullat på mig lite under höst och vinter och sakta men säkert laggt till några trivselkilon. Det är så lätt att bli lite tillåtande på vintern och när det är en massa helger då man vill unna sig. Samt att det är semeldagar och annat som ska firas.

Men jag har lovat mig själv att aldrig mer bli stor igen, då jag kämpat mig ner de överviktskilon jag hade. Vilket inte gjorde sig själv på något sätt. Utan det var blod svettmoch tårar ibland...

Jag gick ner 14-15 kilo och dessa får jag inte gå upp igen. Nu har jag tagit steget över min sk sista gräns, då ERROR går på och det är dags att sätta stopp. Det är så lätt att falla tillbaka i sina gamla vanor eller ovanor är det väl.

Jag har börjat flera måndagar nu i januarit- feburari utan att lyckas och trillat tillbaka i sockerträsket och unna mig mentaliteten.. Jo det mentala måste vara med annars fungerar det inte, samt en massa pannben.

Vad gör jag för fel? Jo jag tänker banta och gå ner för att jag känner mig tjock. Hur lyckades jag då jag satte igång mitt sista projekt den 4 novemer 2019?

Jo jag tänkte hälsa.. Att vara frisk, värkfri utan värk och blodtrycksmediciner, kunna röra sig utan att ha ont och ta hjälp att komma upp och ta sig ur och ut osv. Kroppen strejkade rejält och jag var tvungen att ta tag i detta.

Sedan är jag en humörsätare utan dess like.. Är jag arg äter jag, är jag ledsen äter jag och är jag glad så äter jag.. Men värst är stressen. Då MÅSTE jag ha mat. Jag jobbar en hel del hemifrån nu och har skafferiet alldeles för nära. Den karraktär jag hade för ett år sedan är borta och jag måste verkligen jobba med hjärnspöket som vrålar SUGEN hela tiden. Det där med att ta ett glas vatten och ta en prommenad hjälper inte då.. 


Utan det jag får göra, är att ta en dialog med mig själv... smiley
Är det verkligen värt denna bulle eller dubbla portion mat och få en sämre hälsa med värk och ett högt blodtryck. Du kommer inte i dina kläder utan får ta fram ur gamla garderoben. Dina byxor du var så glad att du kom i igen i somras, går inte att stänga nu.. Ruska om mig lite så jag förstår att det går inte att både äta fel och för mycket och vara sund samtidigt. Ska jag äta något extra så får det vara endast det som är tillåtet. Ja och helst på någorlunda bestämda tider.. småätandet är absolut en fiende för mig. 

Så nu i måndags så startade jag min hälsoresa för 2021.. Jag ska ta mig tillbaka till förra sommarens vikt och kondition, och lägga till lite mer promenader nu när vädret visat sig behagligt och ljuset återvänder..
Yes nu kör vi vidare och håller överviktskilona ifrån oss.. Heja, heja vi är bäst!!

9e1734e9-7fc2-44f0-aa64-118abd800686.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 3 mar 2021 09:47
  Digitali

  All pepp till dig och lycka till 🌺

 • 3 mar 2021 10:59
  Bella50

  Hejaropen skallar från Kroppefjäll i Dalsland. 

  Du har ju en pälskling ser jag = en ypperlig anledning att promenera..ofta och länge.

   

 • 3 mar 2021 11:14

  Tack för pepp och hejarop smiley Ja jag har nu bara en liten pälskling kvar. då jag tog bort min andra hund i somras. Men även en liten sälskapshund behöver motion och få gå långa skogspromenader. Har man hund måste man ut i ur och skur och det är verkligen en  bra anledning att lyfta på akterpartiet . laugh

 • 3 mar 2021 17:23
  MAS63

  Stor igenkänning i din text, speciellt det där om att vara känsloätare! Så jobbigt. Tack för att du delade med dig - en får bekräftelse på att en är inte ensam!

  Jag märker också att jag tar till samma resonemang för att bejaka ett överätande - "Ja men det blev ju så mycket extra jobb nu med distansarbete oc känslan av osäkerhet i Covid-tider" och så är man med handen i kakburken.... 

  Men, som du skriver: man får ta en dialog med sig själv!

 • 3 mar 2021 18:17

  Ja du MAS63 många diskusioner med sig själv blir det, och har varit genom åren. Det är ju inte alltid man har lyssnat på sig själv om vad som är det rätta wink

Logga in för att skriva en kommentar.