icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
10 november 2019 13:23
4

Då var första veckan gjord..

ad082dee-15a5-45ca-8472-9282765a891b.jpg

Då har det gått en vecka sedan min omstart.. Har det hänt något? Hur har det gått? Vad är jag nöjd över och vad kan jag göra bättre?

Visst har det hänt något.. Jag har vägt mig varje dag Vilket alltid är på gott och ont.. Man vill se resultat som sporrar.. Ibland kan det få motsatt verkan att jag tycker jag varit så duktig så jag kan unna mig istället.. Så det gäller att vara på sin vakt.. Jag har denna gång  planerat att ha en sund inställning och ta det i den takt jag klarar av.

Så denna vecka har jag gått ner 1.8 kg.. Vilket är jätteskönt.. De första kilona som lämnar kroppen är oftast vätska men det känns bra det med.. 

Jag är nöjd med att jag har kunnat undvika det söta och det vita mjölet.. Jag har ätit några fullkornsbröd men inte så mycket.

Jag har skrivit upp alla intag och det är det enda rätta så här i början.. Vet annars att jag  har lätta att lägga på lite extra eller stoppa i munnen när jag lagar mat.

Jag hade tänkt att avstå alkohol men det höll jag inte.. I fredags tog jag en miniwhiskey på 2,2cl som sällskap och i går blev det en stor på ca 9,5 cl. Inga mängder men ändå lite onödigt så här i starten.

Jag åt även lite mer mat i går men hade lite "sparade" kcal som jag unnade mig till helgen.

Tyvärr har promenaderna blivit ganska korta.. Har en hund som har skadad tass.. Ja vill inte lämna honom ensam heller.. Så det är något jag hoppas att vi kan öka på nästa vecka..

Jag har gått på vattengympa med ett individuellt annpassat program en gång i veckan vilken är slut nu.. Hoppas att hitta ny grupp att starta med.. Ska till min sjukgymnast i morgon.. Eller fysioterapeut som det heter nu för tiden. Värken i ryggen har satt sig i nacken där den är värst nu.. Har ätit lite smärtsillande och bastat nästan varje dag och sovit dåligt till och från i dessa nätter vilket inverkar på livskvalliten en hel del..

I dag firar vi fars dag och så firar vi jämt då vi har årsdag då det var den 10 november vi bästämde att vi skulle hålla ihop som ett par..heart 40 år!! Det ni laugh

I morgon är det måndag och jag tutar vidare och räknar kcal och har koll på kolhydrater och proteinerna och tänker på vad som är bra för mig.  Nu sk ajag ta lite till och på fredag är det fefst.. Skulle vara så skönt om byxorna satt lite mindre stramt i midjan. smiley

Gillar

Kommentarer

 • 10 nov 2019 15:37

  Ett plus att du undviker det söta👍🏼

 • 11 nov 2019 09:02
  gittan52

  Vilket ras! Grattis både till det och till era 40 år tillsammans! yes

  Jag håller med dig om att det är bra med registreringen.

  Hoppas du får hjälp hos fysioterapeuten. Jag ska gå till min idag och få lite tips och hjälp med att öka rörligheten i mitt ena knä.

  Nu vet jag inte hur gammal din hund är och hur van den är att vara ensam, men jag gissar att den tar sig en liten tupplur om du går ut ensam wink

 • 11 nov 2019 10:19

  gittan52 Det är min älsta hund och han är snart 10 år.. Han har en enorm separationsångest som eskalerat senaste åren och speciell efter att  vi var tvugna att ta bort hans kompsi som var gammal. Det blev inte bättre efter att jag var tvungen att kasterar honom för några år sedan pga prostata problem.. Men han får vara ensam ibland då det ite går att ha honom med jämt.. Men nu när hans furuknulos blommat upp vilket ofta kommer pga stress på honom, så vill jag inte öka på hans olustkänsla.. Visst somnar han efter ett tag men så länge han han är dålig så ser jag till att han är med mig.. 

 • 11 nov 2019 11:52
  gittan52

  OK, då förstår jag heart

Logga in för att skriva en kommentar.