icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
2 maj 2017 20:43
2

Brassa brassa mandelmassa.. På´t igen då!!

Jag blir ganska trött på mig själv det måste jag erkänna.. Jag gör hela tiden nya försök som den värsta jojobantaren.. Jag som vet hur himla dumt det är med detta hattande.. Men jag testar mig fram lite för att hitta rätt då jag inte orkar äta helt enligt LCHF som jag gjort i många år.. Efter sista omgången med en uppgång på 7-8 kg så är det tuffare än någonsin att ta tag i vikten och livet. MEN jag reser mig igen och peppar mig med nya tidskrifter och böcker och lägger nu om och räknar nu lite mer kcal och kolhydrater samt sneglar på om jag skulle våga mig på 5:2 som jag läst om senast.. Har testat periodisk fasta med 16:8 som ätfönster och det fungerade ganska ok. smiley Kommer alltid ha koll på kolhydraterna även om jag äter anorlunda..

Har jag inte provat 5:2 så kan jag ju inte veta om det är något för mig.. Problemet är att jag har lätt att stressa upp mig kring maten och är så rädd att bli hungrig eller att det ska väcka gamla spöken som jag hade i tonåren då jag hade en period då jag fastade och halvt svälte mig för att bli jättesmal.. Ja vi får se om jag fixar detta med 5:2 eller om det blir traditionell kcal räkning denna gång.. Är nu inne på dag två och vattnet lämnar kroppen och jag är lite frusen och springer på toa hela tiden.. Men det går över snart.. cheeky

Jag har nu i helgen konstaterat att jag  på äldre dagar och blivit skaldjursallergiker. Jag har haft mina misstanker en längre tid nu. Men det blir bara mer och mer tydligt och i helgen svullnade jag upp i halsen tom. Jag som älskar skaldjur.. Hur kan det bli så att det bara slår till och uppstår efter man fyllt 50 år.. Har även känt av andra saker med som jag aldrig känt av innan som vissa pollen och mina kaniner.. Hmm kan det vara den förgymmade övergångsåldern som ställer till det med detta med. Det räcker ju med allt annat devil. Så nu ska jag sluta klaga.. Men just skaldjur är ju min rädning när jag ska äta lite lättare och unna mig något festligt. Så det känns lite surt.

Gillar

Kommentarer

  • 2 maj 2017 20:54

    Som du beskriver det började frugan sen var det ena efter det andra som hon inte tålde. Hon fan en grupp i USA som hade samma problem följd deras väg att komma tillbaks slutade med alla tillsatser och lightprodukter de är farligast hon tålde inga grönsaker till sist, Slutade med alla skadliga E-nummer och sötningsmedel och margariner, sen åt hon bar kokta grönsaker i 3 veckor, i dag äter hon nästan allt igen, men fuskar hon med maten får hon diarré, var när jag gjorde lika dant som jag började må bra och vikten gick klockrent ner, sen för svan en massa utslag och mina händer tål det mesta nu. Är överkänslig efter min förgiftning.

     

     

  • 2 maj 2017 21:19

    Fy det där lät inte kul Afkrut.. Jag är ganska noga med vad jag stoppar i mig redan nu. Äter inga lightprodukter inte ätit margarin på många år utan det är smör och oliv och rapsolja. Sällan eller aldrig halvfabrikat. Svenskt kött och mestadels vilt.. Sötningsmedel tål jag inte.. Men visst jag äter en del prosessad mat som bacon och korv och andra charkuterier.. Där finns en del "skit" och E-nummer. Har även hört att den askobinsyran de använder till konservering eller att få bra hållbarhet på maten ska vara rejält skadlig.. Ja man kanske skulle testa en grönsaksmånad.. Vad har man att förlora på det? Går säkert ner en hel del på köpet smiley

Logga in för att skriva en kommentar.