icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
3 november 2019 20:36
7

Alltid på en måndag..

Vet inte om jag törs skriva att nu var det dags igen.. Ja ni vet för en omstart.. Vilken i ordningen det är vet jag inte..  Men jag ger inte upp bara för att jag misslyckas,, utan tänker att jag ska väl lyckas någon gång att hitta rätt och hålla mig kvar över ytan och lyckas behålla mina kilo jag går ner.. 

Jag har haft en period med en massa värk i kroppen som eskalerat en hel del. Jag har problem med mina leder och framför allt min bindväv som inte är som hos en person som håller muskler och leder på plats. Min bindväv är alldelse för rörlig och håller inte detta på plats utan är slapp som en gamal resår.. Detta gör att kroppen får anstränga sig en hel del och jag blir så himla trött. Samt att det värker bååde dag och natt. Det har eskalerat en hel del närjag hamnade i klimakteriet så jag antar att hormonerna även har inverkan här.. Jag vet ju att östrogenet behövs för lederna ska må bra.. 

Vag gör jag då när jag har ont och mår dåligt.. Jo äter.. 

Ingen bra kombination att äta och gå upp i vikt när man har ont i kroppen.. Istället skulle det vara bra om jag kunde bli och hålla mig "normalviktig". 

Så nu får det vara nog för den här gången.. Jag måste helt enklet ta tag i detta.. Jag kommer knappast i mina kläder och vill inte köpa en ny garderob.. Hur kul det än låter så är det inte rätt väg att gå..

Då är det mycket roligare att få köpa sig något fint när man klarat att gå ner till sin storlek man vill vara och må bra i :)

Nu får det vara nog skiver jag och jag hoppas verkligen att jag klarar detta.. Jag har ju erfarenhet och kan detta med viktnedgång finns absolut inget att skylla på ..  Lite tuffare är det nu vid 56 års ålder då kilona sitter behårt och klimakteriet vill gärna behålla dessa kilo för de är visst bästisar.. Men de har fått låna mina kilo ett tag nu det är dags att släppa dessa. Jag tror jag klarar mig ganska bra utan dom.. 

Eller jag ska bevisa att jag kommer att klara mig utan dessa kilo.. 

Ett kilo i taget och utan press.. Jag har ofta gått på för tuffti början och faller som en fura när jag inte fixar det.. Nu smyger jag igång  i morgon för man startar ju alltid en måndag eller hur :D 

Wish Me Luck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 nov 2019 06:43

  Önskar dig verkligen lycka till. Känner igen mig själv så väl i det du skriver, till och med åldern.

 • 4 nov 2019 09:15
  MagganD

  Jag nystartade i onsdags, och än så länge hyser jag hopp om att komma i vinterjackan innan det blir alltför kallt... laugh

  Lycka till!

 • 4 nov 2019 19:06

  Tack LUAL nu kör vi på och vi fixar detta.. Tuff tid på året men dt är snart vår igen och då har vi lite försprång.. laugh

  Så klart vi ska komma i våra kläder igen MagganD smiley Mina sitter åt över allt och det är både fult och obekvämt och det går inte att köpa nytt heller.. Så mål ett är att kläderna jag har ska funka.. Mål två är att kunna prova de som ligger som jag inte använt på ett tag laugh

 • 4 nov 2019 19:46

  Vad jobbigt med en massa värk. Hoppas det blir bättre och lycka till, ett kg i taget!

 • 4 nov 2019 20:27

  Ja Medlem 16 det suger musten ur en ibland.. Men de där extra kilona gör inte saken bättre.. De ska bort.. Varge kg är en vinst för hälsa på alla sätt och vis..smiley

 • 5 nov 2019 09:02

  Hej😊

  som fler här redan sagt , igenkänningen är STOR!

  Får inte fram nånstans vad som är din ”strategi”. Om du räknar kalorier, socker eller vad.

  Jag är några år äldre och har pendlat upp och ner i hela mitt liv. Ja i alla fall sedan 20 års ålder. Tappade räkningen hur många gånger jag börjat om som viktväktare och med ett ständig oro och sug i kroppen.

  Nu har jag inne på mitt andra försök att undvika socker och andra onödiga kolhydrater.

  Detta är för mig det som helt klart varit och är bäst för mig. Jag äter mig mätt på bra mat och det mesta av suget är borta. Dessutom har jag tillfört en bra omega3 produkt. Känner en massa fördelar utöver att vikten sakta men säkert är på väg åt rätt håll.

  Lycka till med ditt omtag och kom ihåg att du absolut ej är ensam!

 • 5 nov 2019 11:27

  Magsi56 Min strategi kandke jag skulle blogga om i dag.. Även jag har provad det mesta genom åren från att svälta mig i slutet av tonåren till att fasta under 80 talet och viktväktarna på 90-talet. Sedan en sexårs period med LCHF.. smiley Nu mera äter jag blandat och utan någon sk diet eller given kostplan som någon annan laggt upp till mig.. 

  Nä jag är inte ensam vi är många som gör liknade resor och som kan stötta varanra heart 

  Ha en bra dag! smiley

  Senast uppdaterad 6 nov 2019 08:17

Logga in för att skriva en kommentar.