icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
15 januari 2023 09:09
8

7e dagen är här.. En vecka nästan avklarad.

Då var en vecka gjord.. Ja inte riktigt jag har hela söndagen framför mig. Men första veckan utan godis och fika är nästan klar. Söndagar brukar vi ju fika med något smaskigt i skogen med hundarna. Det får bli att byta ut det till något nyttigt.. För det smakar väldigt bra med kaffe och fika efter en lång promenad och man känner sig nöjd och vet att hundarna är nöjda.

Ibland har vi med frukost eller äter kvällsmaten i skogen och har med varsin mattermos. Eller om väder och årstid tillåter kan vi grilla. I våras och i sommras så lade vi mycket tid i spårskogen då vi övade en hel del inför viltspårsprov och det gav resultat för båda våra hundar blev viltspårschampions. 

Att våran unghund som är en Basset fauve de Bretange (jakthund) skulle fixa det var jag säker på .. Men sedan har jag en liten sällskapshund med av rasen Bichon Havanaise.. Att han skull slå till med att efter anslagsprov få tre raka första pris är helt makalöst kul. Jo jag är väldigt stolt.. wink

Så mycket skogsfika har det blivit och det är i skogen jag trivs allra bäst tillsammans med våra hundar.  Där får jag min motion över stock och sten och långa sköna promenader.

Jag "skogsbadar" ofta,, som man kallar det när man går ut för att finna ro.. Eller bara är. Då oftast bara med min lille Wilmer. Det är husse som ska jaga med våran Abbe.. 

Wilmer och jag skogsmyser och spårar så klart. Nu har vi haft ett längre uppehåll men när våren kommer så sätter vi fart igen, då snön är borta.. Då gäller det att ha med sig fika som inte sätter sig på höfterna och det finns ju faktiskt massor med bra alternativ. För fikat i skogen vill jag inte vara utan..

Ha en skön söndag mina vänner!

52a51260-db6c-4365-b995-203e3bac2eb5.png

"

Gillar

Kommentarer

 • 15 jan 2023 09:38
  Tita

  Vilken fin bild på er!! 🤗
  Visst är det underbart i skogen!
  Jakt hör också till vår familjs intressen men med drever. Den nyaste kommer från Småland upp hit till de Österbottniska skogarna!!

  Ha en fin dag!

 • 15 jan 2023 09:48
  Waza79

  Mysigt! Låter som bra träning för er båda och att du har väldigt vältränade hundar.smiley Skogen är fantastisk med alla dess möjligheter. Till fika i skogen finns de många möjligheter. Bara att byta ut en bulle mot en macka så är ju de ju en bit på vägen. Eller kanske några matmuffins med ex ägg och skinka.smiley

 • 15 jan 2023 09:49

  Ja Tita utan skogen skulle jag inte klara mig.. heart 

  Vi hämtade vår Abbe från Mattmar i Jämtland..  Drever och Basset fauve jagar ju ganska lika även om drevern håller i lite längre offtast och så är de jämnstora i storleken. Kul med skogsintresset och djur och natur!

 • 15 jan 2023 09:57
  Digitali

  Ååå så härligt det ser ut, skogen ger iaf mig en lisa för själen och vattnet. 
  Finns mycke at byta ut bullen emot t ex frukt, torkade frukt, nötter etc. 
  lycka till med fortsättningen 🌺

 • 15 jan 2023 10:14
  MAS63

  Vilken underbar bild - full av liv och av kärlek! Blev ocksåen underbar inre bild i huvudet på mig av din lilla Bichon som far fram som ett vitt (?) yrväder med pälsen flygande, över stock och sten. De är ju inte så stora så jag tänker att hen fick jobba på litet extra.

 • 15 jan 2023 10:33

  Ja men visst skogen är bäst och som fika är det väl inget som slår en äggmacka.. laugh Men där finns massor att fika med och lite keso/kvarg med hallon och blåber blir ju en fest..  Min Wilmer är svart MAS63 men det stämmer att många Bichon havanaiser är ljusa..  Jag valde en svart mycket på grund av att jag är ute i skog och mark och bor på landet wink mest praktiskt så. Jag harju haft ungerska vallhundari 20 år innan och dom var alla grå.. 

  8844200c-79f5-48b6-ad6d-839b6a5cb7d6.png

 • 15 jan 2023 12:15
  gittan52

  Grattis till viltspårschampionaten! Vår 7-årige Harry (Golden) är det också, men han får inte vara det officiellt eftersom han bara har en testikel som ramlat ner… frown

  Jag har släppt viltspår nu och lägger lite vanliga personspår ibland, både till våra egna hundar och till sonens labradoodle.  Och jag håller med dig om att det är underbart att ”bara vara” i skogen.

  De gånger jag tar matsäck med mig blir det oftast kaffe och en Skogaholmslimpa med stekt ägg på.

  Här är det snöfritt så nu blev jag faktiskt inspirerad att lägga ett spår var till våra grabbar Harry och Nisse (2,5 år). Vi har vår bil utlånad så det kanske inte blir under veckan som kommer, såvida jag inte bara går ut på fältet vi har en bit från oss och lägger ett där så länge.

  Härliga bilder på dig och hundarna! yes

 • 15 jan 2023 14:02

  Gittan52 Ja nu smälter snön fort. I dag i skogen så fick vi gå omvägar då det bar väldigt mycket vatten på sina ställen. Men vintern är säkert inte slut utan vi hinner säkert få någora omgångar kallt i slutet av januari och hela feburari kan bli kall den med. Men ljuset är på väg och nu har det blivit 30 minuter ljusare på kvällen hosmig.. Det är underbart.. Det får gärna gå fort nu  resten av vintern till vår.. Peronspår är med kul. Det körde jag en del med mina pumi och tävlade med en av dessa i bruksspår. Jättekul! Hundarna älsakar ju att använda sin nos och det gör dom väldigt nöjda och vi kommer ut i friska luften varje dag.. Det är bra. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.