icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
3 mars 2021 09:39
5

Hälsan är nummer ett..

Då var våren här och vårkänslorna börjar komma. Jag har både sett och hört koltrast, stare och lärkan. Snödroppar och krokus exploderar nu. Det är dags att ta tag i vår och sommarfiguren. Jo jag har mullat på mig lite under höst och vinter o...

Läs mer Kommentera
5 januari 2021 11:43
2

Nytt år och en ny helg igen.. Trettondagsafton..

Då har vi fått ett nytt år och som alltid så kommer lite helgångest efter dessa mathelger som är fyllda av både salt,sött och fett.. Hur har jag klarat detta? Ja inte så bra som förra året då jag var inne i ett flow och var benhård och gjorde...

Läs mer Kommentera
2 november 2020 13:14
3

Vända på skutan...

November! Sug på den.. Mörk, kall och blåsig. Ja idag är det ju varmt och blåsigt men det var tufft i morse då det kändes väldigt uschligt och mörkt att gå upp.  Jag jobbar på nu igen efter sjukskrivning. Det är tufft då jag inte bara har mi...

Läs mer Kommentera
31 augusti 2020 14:27

Målet är hälsa till 100%

Nu är sommaren över och det blev plötsligt höst. Jag gillar hösten som är i september och halva oktober, den resterande hösten imnnan vinter är inte lika trevlig.  

Det som känns bra med att öppna upp ett ytt blad är att denna sommar har varit ett li...

Läs mer Kommentera
15 maj 2020 16:04
9

Målgång!

Helt fantastiskt! Jag har gått i mål och nått min satta målvikt.

Känslan är suverän.. Jag har medvetet de sista månaderna hållt mig viktstabil då jag inte vill stressa kroppen med kaloriunderskott. Detta på grund av coronavirusets framfart.. J...

Läs mer Kommentera
18 mars 2020 09:33
6

Tuffa tider..

Tuffa tider nu.. Världen är skakad och vi går igenom en pandemi som skrämmer skiten ur en del medan andra är mindre rädda.

Själv tillhör jag den oroliga sorten då jag tillhör den sk riskgruppen och tänker mig lite extra för. Medan jag har folk ru...

Läs mer Kommentera
4 mars 2020 10:40
6

Nu jäklar börjar det närma sig mål..

 

Jag är så tacksam! 

Ja tacksam över mig själv.. Att jag har hållit ut denna omstart sedan den 4 november när jag beslutade mig för att ännu en gång ta tag i min vikt. Det är 4 månader sedan  idag och det har passerat en jul och ett n...

Läs mer Kommentera
8 januari 2020 15:20
2

På banan igen.

Så var man på banan igen efter julledigheterna. Jag var hemma nästan tre veckor och jag hade lovat mig själv att jag skulle få unna mig lite extra över denna ledighet utan att överdriva åt något håll.. Alltså lite alkohol och lite sötsaker och...

Läs mer Kommentera
19 december 2019 09:02

Julledigheten närmar sig...

Nu är det bara några timmar kvar så går jag på min julledighet.. Ska bli så oerhört skönt. Har tagit semester i mellandagarna så jag kan njuta.. Ja lite koll ska jag ha på mailen så klart men det kan jag fixa hemifrån. 

Jag är så glad att jag frågade...

Läs mer Kommentera
17 december 2019 07:25

En vecka kvar till julafton..

Nu är det en vecka kvar till julafton. Jag har läget under kontroll men har en del att fixa så klart.. Städning och lite ommöblering då vi haft översvärmning i huset så är källaren tömd och vi har saker lite överallt där de inte ska vara.. Me...

Läs mer Kommentera
11 december 2019 08:45
2

Några hekto i taget åt rätt håll..

 

Det är så skönt att se den där 6an i början av vågen. Den har åkt lite upp och ner nu några veckor men aldrig riktigt visat 7 då jag väger mig på morgonen. Men visst nära var det i ett par dagar.. Jag kämpar på med att tänka lite kcal o...

Läs mer Kommentera
21 november 2019 20:57

Mitt ljuva 60-tal..

 

Tittar in och säger hej!

I fredags var jag på fest och åt som vanligt men inte överdrivet mycket.. Nja de där extra skedarna bea hade jag väl kunnat avvara  Tog en liten öl när jag kom och ett litet glas vin till maten.. Sedan vatten vilket...

Läs mer Kommentera
15 november 2019 10:55
2

På 11:e dagen och min första riktiga prövning..

Elfte dagen efter omstart 1000.. 

Min dagliga vägning visade att jag gått ner 2,6 kg! Tänk om det kunde få fortsätta så.. MEN jag har gjort denna resa så många gånger och jag vet så väl att det är vätska nu i början, men vad gör det.. Ja...

Läs mer Kommentera
10 november 2019 13:23
4

Då var första veckan gjord..

Då har det gått en vecka sedan min omstart.. Har det hänt något? Hur har det gått? Vad är jag nöjd över och vad kan jag göra bättre?

Visst har det hänt något.. Jag har vägt mig varje dag Vilket alltid är på gott och ont.. Man vill se resultat so...

Läs mer Kommentera
5 november 2019 12:20
4

Strategi

 

Vad har jag för strattegi för att lyckas just denna gång att gå ner i vikt?

Jag vet inte 100 faktiskt.. Jag har provat det mesta genom åren och har kommit fram till att följer man bara denutformade dieten eller kostplanen så lyckas man för det...

Läs mer Kommentera
3 november 2019 20:36
7

Alltid på en måndag..

Vet inte om jag törs skriva att nu var det dags igen.. Ja ni vet för en omstart.. Vilken i ordningen det är vet jag inte..  Men jag ger inte upp bara för att jag misslyckas,, utan tänker att jag ska väl lyckas någon gång att hitta rätt och hålla...

Läs mer Kommentera
21 januari 2019 11:08
3

Då var det dags igen!

Ja nu är vi tillbaka till ruta ett igen. Ja jag vet,, jag är säkert inte ensam efter en massa helger med gott att äta och en del slappande..  Men jag har inte brytt mig så mycket alls det senaste året över huvud taget då kroppen strejkart med anna...

Läs mer Kommentera
9 maj 2017 11:12
4

Obalans..

Obalans är väl det ordet som beskrver mig nu.. Eller obalanserad.. Är i en ålder där hormonerna far runt värre än på en tonåring och med det har alla svägningar i symtom kroppen man kan hitta.. Ont, orolig, gråtmild, yr, trött och lättretligt...

Läs mer Kommentera
7 maj 2017 08:55
2

7:e dagen och jag är på G!

Dag 7 efter omstart.. Hur har det gått? Bra  

Jag tar en dag i taget och känner mig för.. Jag har tappat några kg till på köpet och ja,, jag vet att det är vätskan som lämnat kroppen men det känns så skönt. Men i går åt jag lite för myc...

Läs mer Kommentera
2 maj 2017 20:43
2

Brassa brassa mandelmassa.. På´t igen då!!

Jag blir ganska trött på mig själv det måste jag erkänna.. Jag gör hela tiden nya försök som den värsta jojobantaren.. Jag som vet hur himla dumt det är med detta hattande.. Men jag testar mig fram lite för att hitta rätt då jag inte orkar ät...

Läs mer Kommentera