icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
10 juni 2024 17:01
4

Ny vecka som börjar lite kyligt..

Måndag igen och livet går vidare här hemma med en hund som har tratt och är konvalecent. Jag kommer inte ut så mycket och det har varit och är en ganska tuff tid. 

Vikten ja den gick ner i rasande fart när jag trodde att jag skulle mista Wilmer .Jag va...

Läs mer Kommentera
31 maj 2024 07:49
4

Livet kom emellan lite..

Hej vänner!

Det har varit lite mycket nu med arbete och annat som gjort att jag inte varit inne här och läst era bloggar eller skrivit i min egen.

Det som tar mest energi är att min lilla hund Wilmer ligger på djursjukhuset sedan i tisdags och käm...

Läs mer Kommentera
26 maj 2024 19:35
5

Kunde varit värre..

Alltså vad är det med mig?

Jag var så nöjd i fredags morse efter att jag vägt mig och tänkte nuuu .. Nu fortsätter du på den banan du är inne på och ser till att helgen blir lika bra som slutet av veckan har varit..

Blev den det??

Nääää... 

Men...

Läs mer Kommentera
24 maj 2024 08:27
3

Fredag och ledig..

Fredadgen är här och det innebär ledig dag för mig. Båda hundarna är hemma med mig och husse har hundfri dag på jobbet. 

Ja Wilmer är alltid med mig, och ska jag iväg någonstan som i går när jag var på min bassängträning och tog en liten runda i...

Läs mer Kommentera
22 maj 2024 03:42
10

Vitt bröd är ett fördärv..

Tisdagen börjar bra och jag hade planerat dagens intag. Tror jag.. Vad jag inte visste var, att jag skulle bli bjuden på en baguette på jobbet. 🥲

Jag som varit utan mjukt bröd en vecka blev som förhäxad.

 Tog först en halv men åt resten med när j...

Läs mer Kommentera
20 maj 2024 06:29
3

En vecka gjord..

Då var första veckan avklarad efter omstart 10 000 i ordningen 

Helgen med start fredag eftermiddag är alltd en stor prövning. Jag är så van att unna mig då, och det kan lätt bli att hela måndagens till fredag eftermidags kämpande försvinner d...

Läs mer Kommentera
18 maj 2024 09:37
3

Lördagen är i antågande..

Lördagen är här och första fredagen är avklarad.. Ja men fredagsmyset är ju något som är lite heligt för oss svenskar.. Arbetsveckan är över för många och helgen är i intågande. Men även på den tiden jag jobbade på helger var fredadgen speciell.

Jag fir...

Läs mer Kommentera
17 maj 2024 07:05
11

Då kom fredagen mina vänner..

Jag har inte vågat skriva något på ett par dagar för jag har de sista gångerna efter att jag gjort återstart helt enkelt ballat ur redan efter tre dagar.. Lite magiskt detta tre dagar, eller efter tre veckor sedan tappar jag allt.. 

Ja, ja nu är jag p...

Läs mer Kommentera
14 maj 2024 14:52
6

Rätt val..

Alltså det här är inte lätt kära matboksvänner.. Jag som var så duktig att äntligen klara av att gå ner i vikt i slutet av 2019  och våren 2020. Höll mig viktstabil i nästan 3 år.. Sedan har det sakta gått utför och jag har ökat och ökat...

Läs mer Kommentera
20 mars 2024 13:47
3

Lite svajigt i tillvaron..

Jag han inte mer än börja min omstart, innan det blev avbrott med allt. Det är lite svajigt i livet nu men jag hoppas det blir bättre. Jag har inte varit inne här och skrivit och läst något på ett bra tag, vilket jag hoppas att jag kommer att orka...

Läs mer Kommentera
14 februari 2024 12:57
2

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag! 

I dag är det Alla hjärtans dag och i går var det semeldagen eller Fettisdagen.. Mycket att fira om man vill. Min måndag gick bra och så kom den öderstigna fettisdagen. Nej jag hade inte tänkt mig att äta någon semla..

Men helt pl...

Läs mer Kommentera
11 februari 2024 15:45
7

Skämmes tamejfan!

 

 

 

Joo jag borde nog skämmas lite då jag inte klara en vecka ens.. Jag kunde inte motstå en AW på fredagen med tillbehör och på lördagen blev jag bjuden på restaurang, med allt gott som följde med detta.

Ja men så sällan som jag äter ute...

Läs mer Kommentera
7 februari 2024 20:02
4

Kortisolpåslag= Hunger..

Tredje dagen och jag hamnade liiite fel. En dag som krävde en hel del av mig på jobbet efter en natt som innehöll lite för lite sömn, då jag låg och bävade lite inför morgondagens jobb. Alltså det borde man ju få betalt för när man ligger oc...

Läs mer Kommentera
4 februari 2024 18:22
9

En dag i taget!

Tänker inte beklaga mig inte komma med några ursäkter eller påstående att det beror på något annat än mig själv och att jag helt enkelt är människa.. 

Ja och så råkar jag gilla livets goda med god mat, sötsaker och något gott att dricka.. 

Jag gjorde...

Läs mer Kommentera
17 oktober 2023 13:22
7

Något kom emellan..

Ja men då var jag här igen...

Jag fick ett rejält bakslag då jag fick en lite tuff motgång av något som gjorde ont i själ och hjärta..

Då orkar jag inte vara duktig, och i mitt fall så innebär det att jag tar till den tröst jag känner igen som s...

Läs mer Kommentera
23 september 2023 18:01
8

Lite svajigt ännu..

Starten  av veckan gick så bra.. Nästan för bra.. Ja och det är INTE bra.. För då tycker jag många gånger att jag kan "unna mig" Vilket jag gjorde i går, då så klart. Jag hade inte tänkt dricka vin denna helg. Men helt plötsligt blev det somm...

Läs mer Kommentera
19 september 2023 09:14
5

Smyger mig in,, tassandes på tå..

Smyger in här igen med svansen mellan benen.. Det var ett tag sedan jag var på bloggen och då hade jag en nytändning som gick skapligt under våren. Gick ner några kg och höll mig kvar där.. Men sedan kom sommaren och på den en semester som gjorde...

Läs mer Kommentera
12 april 2023 07:27
7

Har lite extra koll på kolhydraterna..

Nu jädrar är jag nöjd.. Även om jag vet att jag förlorat vätska så är känslan att jag är på G igen. Bara på två dagar har jag tagit 1,5 kg.. Att jag hade en dag på toa igår tar jag. Men visst, jag ser ju på min fett% på vågen att det bero...

Läs mer Kommentera
9 mars 2023 10:18
2

Sockerfilmen

Jag skrev ett svar i min förra blogg om sockerberoendet jag har och la upp en länk till en film jag ofta återvänder till på Youtube för att påminnamig vad sockeret gör med oss människor..

Lägger den här med så den som vill kan se hur vi blivit indrag...

Läs mer Kommentera