icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
14 February 2024 12:57
2

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag! 

I dag är det Alla hjärtans dag och i går var det semeldagen eller Fettisdagen.. Mycket att fira om man vill. Min måndag gick bra och så kom den öderstigna fettisdagen. Nej jag hade inte tänkt mig att äta någon semla..

Men helt pl...

Läs mer Kommentera
11 February 2024 15:45
7

Skämmes tamejfan!

 

 

 

Joo jag borde nog skämmas lite då jag inte klara en vecka ens.. Jag kunde inte motstå en AW på fredagen med tillbehör och på lördagen blev jag bjuden på restaurang, med allt gott som följde med detta.

Ja men så sällan som jag äter ute...

Läs mer Kommentera
7 February 2024 20:02
4

Kortisolpåslag= Hunger..

Tredje dagen och jag hamnade liiite fel. En dag som krävde en hel del av mig på jobbet efter en natt som innehöll lite för lite sömn, då jag låg och bävade lite inför morgondagens jobb. Alltså det borde man ju få betalt för när man ligger oc...

Läs mer Kommentera
4 February 2024 18:22
9

En dag i taget!

Tänker inte beklaga mig inte komma med några ursäkter eller påstående att det beror på något annat än mig själv och att jag helt enkelt är människa.. 

Ja och så råkar jag gilla livets goda med god mat, sötsaker och något gott att dricka.. 

Jag gjorde...

Läs mer Kommentera
17 October 2023 13:22
7

Något kom emellan..

Ja men då var jag här igen...

Jag fick ett rejält bakslag då jag fick en lite tuff motgång av något som gjorde ont i själ och hjärta..

Då orkar jag inte vara duktig, och i mitt fall så innebär det att jag tar till den tröst jag känner igen som s...

Läs mer Kommentera
23 September 2023 18:01
8

Lite svajigt ännu..

Starten  av veckan gick så bra.. Nästan för bra.. Ja och det är INTE bra.. För då tycker jag många gånger att jag kan "unna mig" Vilket jag gjorde i går, då så klart. Jag hade inte tänkt dricka vin denna helg. Men helt plötsligt blev det somm...

Läs mer Kommentera
19 September 2023 09:14
5

Smyger mig in,, tassandes på tå..

Smyger in här igen med svansen mellan benen.. Det var ett tag sedan jag var på bloggen och då hade jag en nytändning som gick skapligt under våren. Gick ner några kg och höll mig kvar där.. Men sedan kom sommaren och på den en semester som gjorde...

Läs mer Kommentera
12 April 2023 07:27
7

Har lite extra koll på kolhydraterna..

Nu jädrar är jag nöjd.. Även om jag vet att jag förlorat vätska så är känslan att jag är på G igen. Bara på två dagar har jag tagit 1,5 kg.. Att jag hade en dag på toa igår tar jag. Men visst, jag ser ju på min fett% på vågen att det bero...

Läs mer Kommentera
9 March 2023 10:18
2

Sockerfilmen

Jag skrev ett svar i min förra blogg om sockerberoendet jag har och la upp en länk till en film jag ofta återvänder till på Youtube för att påminnamig vad sockeret gör med oss människor..

Lägger den här med så den som vill kan se hur vi blivit indrag...

Läs mer Kommentera
7 March 2023 11:29
4

Måste bli av med sockersuget..

Måste bli av med mitt enorma socker och kolhydratssug som jag hamnat i. Så jag testar och lägger om kosten och kör en något liberal LCHF ett tag,, och minskar rejält på socker och mjöl. Pasta och ris bort även dessa triggar att äta mycket av.

Någon pot...

Läs mer Kommentera
1 March 2023 19:55
4

Sitter lite fast..

Alltså att vända skutan när man hamnat ur kurs är inte det lättaste.. 

Känns lite som om jag fastnat som det stora lastfartyget som här om året satt fast i Suezkanalen.

Det känns verkligen trögt då det är så mycket annat som tar min energi just...

Läs mer Kommentera
15 February 2023 07:26
2

Än slank hon hit och än slank hon dit..

Hoppat in och säger hej!

Jag erkänner att jag inte har varit snäll mot mig själv utan varit nere i diket några gånger och kravlat mig upp igen och igen. Jag har lite mycket nu med allt i kring mig och känsloäter lite för mycket vilket gör att j...

Läs mer Kommentera
8 February 2023 11:29
5

Plus och minus,, sådant är livet..

Ljuset är på väg tillbaka, och det är plusgarader. Det är skönt då jag inte gillar kyla. Men det blir skitigt då man bor på landet och har hundar. 

Jag hade jämnat ut överviktskilot som jag skaffade mig i helgen. Det blev 0,2 + på dagens BL -invägni...

Läs mer Kommentera
6 February 2023 10:04

Det kostar att ligga på topp..

Ja då var den helgen avklarad..

Jag var rädd att jag inte skulle fixa den med att hålla mig på mattan..Vilket jag inte gjorde.. 

Jag misslyckades kapitalt..

Så nu har jag erkänt och biktat mig klart, så nu tänker jag inte älta det mer. 

Det var...

Läs mer Kommentera
3 February 2023 15:11
6

GOD helg på er!

Då var det snart helg igen och denna helg kommmer vår dotter på besök. Hon älskar mat precis som sina föräldrar och jag har redan nu börjat fundera på hur jag ska få ihop det för att inte trilla dit, då jag ändå vill bjuda på lite smaskigh...

Läs mer Kommentera
31 January 2023 09:01
6

Min fina bästis!

I dag fyller han 5 år! Min minsta lilla bästis! Min fina promenadvän och skogkamrat. Min skugga, och finaste lilla kompis som i stort sätt är med mig 24/7. Det är verkligen han och jag. Är så tacksam över honom och hoppas han får vara med i mång...

Läs mer Kommentera
30 January 2023 14:54
2

Ny dag! Ny vecka! Nästan ny månad..

Ny dag! Ny vecka! Nästan ny månad,, i vilket fall inte många dagar kvar av januari.. 

Januari som betyder att hitta tillbakaka till sundare vanor eller börja om på nytt för så många.. 

Även för mig. Jag som i slutet av 2019 började min hälsoresa...

Läs mer Kommentera