icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Välkommen att följa mig på vägen till ett sunt liv och en friskare kropp.

Med bra mat och mera träning och massor av frisk luft hoppas jag hitta en god hälsa.
Älskar att vara i naturen och skogen är mitt andra hem och visstas där så ofta jag kan. Gärna i sällskap av min hundar.
19 september 2023 09:14
4

Smyger mig in,, tassandes på tå..

Smyger in här igen med svansen mellan benen.. Det var ett tag sedan jag var på bloggen och då hade jag en nytändning som gick skapligt under våren. Gick ner några kg och höll mig kvar där.. Men sedan kom sommaren och på den en semester som gjorde...

Läs mer Kommentera
12 april 2023 07:27
7

Har lite extra koll på kolhydraterna..

Nu jädrar är jag nöjd.. Även om jag vet att jag förlorat vätska så är känslan att jag är på G igen. Bara på två dagar har jag tagit 1,5 kg.. Att jag hade en dag på toa igår tar jag. Men visst, jag ser ju på min fett% på vågen att det bero...

Läs mer Kommentera
9 mars 2023 10:18
2

Sockerfilmen

Jag skrev ett svar i min förra blogg om sockerberoendet jag har och la upp en länk till en film jag ofta återvänder till på Youtube för att påminnamig vad sockeret gör med oss människor..

Lägger den här med så den som vill kan se hur vi blivit indrag...

Läs mer Kommentera
7 mars 2023 11:29
4

Måste bli av med sockersuget..

Måste bli av med mitt enorma socker och kolhydratssug som jag hamnat i. Så jag testar och lägger om kosten och kör en något liberal LCHF ett tag,, och minskar rejält på socker och mjöl. Pasta och ris bort även dessa triggar att äta mycket av.

Någon pot...

Läs mer Kommentera
1 mars 2023 19:55
4

Sitter lite fast..

Alltså att vända skutan när man hamnat ur kurs är inte det lättaste.. 

Känns lite som om jag fastnat som det stora lastfartyget som här om året satt fast i Suezkanalen.

Det känns verkligen trögt då det är så mycket annat som tar min energi just...

Läs mer Kommentera
15 februari 2023 07:26
2

Än slank hon hit och än slank hon dit..

Hoppat in och säger hej!

Jag erkänner att jag inte har varit snäll mot mig själv utan varit nere i diket några gånger och kravlat mig upp igen och igen. Jag har lite mycket nu med allt i kring mig och känsloäter lite för mycket vilket gör att j...

Läs mer Kommentera
8 februari 2023 11:29
5

Plus och minus,, sådant är livet..

Ljuset är på väg tillbaka, och det är plusgarader. Det är skönt då jag inte gillar kyla. Men det blir skitigt då man bor på landet och har hundar. 

Jag hade jämnat ut överviktskilot som jag skaffade mig i helgen. Det blev 0,2 + på dagens BL -invägni...

Läs mer Kommentera
6 februari 2023 10:04

Det kostar att ligga på topp..

Ja då var den helgen avklarad..

Jag var rädd att jag inte skulle fixa den med att hålla mig på mattan..Vilket jag inte gjorde.. 

Jag misslyckades kapitalt..

Så nu har jag erkänt och biktat mig klart, så nu tänker jag inte älta det mer. 

Det var...

Läs mer Kommentera
3 februari 2023 15:11
6

GOD helg på er!

Då var det snart helg igen och denna helg kommmer vår dotter på besök. Hon älskar mat precis som sina föräldrar och jag har redan nu börjat fundera på hur jag ska få ihop det för att inte trilla dit, då jag ändå vill bjuda på lite smaskigh...

Läs mer Kommentera
31 januari 2023 09:01
6

Min fina bästis!

I dag fyller han 5 år! Min minsta lilla bästis! Min fina promenadvän och skogkamrat. Min skugga, och finaste lilla kompis som i stort sätt är med mig 24/7. Det är verkligen han och jag. Är så tacksam över honom och hoppas han får vara med i mång...

Läs mer Kommentera
30 januari 2023 14:54
2

Ny dag! Ny vecka! Nästan ny månad..

Ny dag! Ny vecka! Nästan ny månad,, i vilket fall inte många dagar kvar av januari.. 

Januari som betyder att hitta tillbakaka till sundare vanor eller börja om på nytt för så många.. 

Även för mig. Jag som i slutet av 2019 började min hälsoresa...

Läs mer Kommentera
29 januari 2023 10:13
4

Fula sockertroll

Det där med att vara tillåtande och släppa fram sockertrollet igen är ju inte någon hit.. 

Det tar ett tag att hitta tillbaka till ett " lagom" tillåtande och inte väcka sockerbegäret till att få ta ett allt för stort utrymme i kosten. 

Nä vik häd...

Läs mer Kommentera
28 januari 2023 10:02
6

Frestelsens dal..

Då kom dagen när jag tappade kontrollen.. Jo dessa dagar kommer och jag stoppar in både fel saker och för mycket.

Men det är inget att gräva ner sig för eller lägga för stor skuld och börda på sig själv.. Visst är det onödigt och dumt så här...

Läs mer Kommentera
27 januari 2023 11:06
1

Mysfredagar.

Fredagar är min lediga dag..  Det är också min måbradag..  Ta hand om mig självdag.. 

Att börja morgonen väldigt lungt med tända ljus i soffan.. Anteckna vikt, läsa lite slött i mina gamla anteckningar kring vikten eller gå in lite på datorn el...

Läs mer Kommentera
24 januari 2023 13:13
3

Skirat smör..

Hur tänker ni kring kilo som ni går ner? Eller upp med för den delen.

Jag som har en kropp med värk och jag känner verkligen skillnad när jag har för många kilon och har gått med alldeles för mycket vikt i många många år. Vilket sliter så klart. 

Nä...

Läs mer Kommentera
22 januari 2023 19:14
6

Vikten av hälsan..

Då var snart två veckor gjorda av min omstart.2.  Jag lovar att hade jag inte gett mig in här på Matdagboken och börjat blogga igen och komma i kontakt med er andra fina människor som så öppet delar med er av era tankar och erfarenheter så hade...

Läs mer Kommentera