icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej! Jag är här för att jag vill och tänker gå ner i vikt. Jag är på god väg och det är bara att fortsätta nu. Med bra kost, motion och goda tankar och tro på mig själv. Lycka till till mig själv och till er alla.
11 februari 2015 21:43
6

Så inspirerad att träna

 Biggest Loser nu och jag blir så inspirerad att träna. Ser så härligt ut när de går ner i vikt. Jag går ju ner också men skulle säkert kunna öka på det med mer träning. I morgon blir det promenad. Skall bli så skönt. Jag skall till läkaren för mitt höga kolesterolvärde. Får se vad hon säger när jag säger att jag äter Lchf. Hoppas hon inte försöker stoppa mig ifrån det. Jag har ju en tro att eftersom jag går ner i vikt så kanske kolesterolet minskar utav det men jag vet ju förstås inte om det räcker eller om den feta Lchfkosten kommer höja kolesterolet. Jag har hört att det finns forskning på kort sikt om att Lchf inte höjer Kolesterolet medans det inte finns någon forskning på lång sikt. Om jag har förstått det rätt. Jag hoppas det blir ett bra samtal i alla fall med läkaren. :)

Gillar

Kommentarer

 • 12 feb 2015 09:43

  Hej. Jag skall skriva om det här sedan. Tyvärr så öser jag hittills på med mycket grädde så jag behöver säkert ändra om mina matvanor till mer smör istället för grädde. Tips mottages tacksamt på mer sådan mat med smör istället. Tack för pepp!!

 • 12 feb 2015 08:14
  Tita

  Intressantt att få höra sen hur diskussionen gick. Läkarna är inte odelat positiva till LCHF.

  Man kan ju äta LCHF på så många sätt man behöver ju inte ösa på med smör o grädde hela tiden. Och vi går ju ned i vikt!!!

  Pepp på dig!

 • 12 feb 2015 10:27
  ImmaAmmi

  yessmiley

 • 12 feb 2015 15:23

  Hej. Det vart så konstig kontakt med läkaren så jag sa aldrig att jag kör med Lchf. Jag skulle börja äta medicin för höga kolesterolvärde tyvärr. Inte kul. Får hoppas vi får ner dem och att jag kan äta mycket avokado, fet fisk m.m. så jag får ner dem j-arna. Men men. Skönt att ha det gjort men nu skall jag ta prover imorgon. Ååååh jag vill inte fasta imorrn men får väl lov att göra det så jag får de där proverna tagna. Puh.

 • 12 feb 2015 16:28
  gittan52

  Jag tänkte just fråga om du över huvud taget behövde berätta för läkaren vilken kost du äter, men ser nu att du inte gjorde det.

  Jag tittar också på BL, men tycker det är så tragiskt att man fokuserar så otroligt mycket på hård motion istället för kosten. Denna vecka nämndes det i förbifarten att en av deltagarna skulle få ändra sin kost lite eftersom det inte fungerade med det hon åt.

  Att jag tittar på programmet är mest för att jag är intresserad av det mentala. Vad är det som har gjort att personerna blivit så tunga? Vad är det som gör att en del inte tar till sig de råd de får fast de har kommit med i programmet?
  Det blir så tydligt att vikten sitter i huvudet och ingen annanstans.

  Sa din läkare något om kost och motion, eller skrev han bara ut medicin? När min ”gubbe” fick högt blodtryck nämndes inget av detta utan det blev medicin direkt.

  Hoppas du får ordning på dina värden!

 • 12 feb 2015 17:27

  Hej. Jag tittar på Biggest Loser för att det är så inspirerande att se när människor börjar gå ner i vikt och förändra sina liv. Sedan finns det ju saker som jag tycker är mindre trevliga som görs i programmet för att det är en tävling. Min läkare sa inte ett ljud om att jag skulle träna. Men jag har läst en del om kolesterol och höga blodfetter och att cykling och motion skall vara bra. Samt att äta Omega 3. Om jag har förstått det rätt så är det att äta Avokado, fet fisk m.m. som är bra. Ja, jag tänker läsa på bra och börja träna. Jag måste det för jag vill inte ha höga blodfetter. Obehagligt och jag vill inte äta medicin för det så det tänker jag göra allt jag kan för att slippa. Kämpa kämpa kämpa!!!

Logga in för att skriva en kommentar.