icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej! Jag är här för att jag vill och tänker gå ner i vikt. Jag är på god väg och det är bara att fortsätta nu. Med bra kost, motion och goda tankar och tro på mig själv. Lycka till till mig själv och till er alla.
20 juni 2022 13:39
4

Ny vecka nya möjligheter

Ny vecka nya möjligheter

Hej på er alla. Det är så skönt med en ny vecka. Idag håller dem på och spolar tak här så blir nog inte så roligt att städa sedan men det finns annat roligt. Läsning i en bok med GW. Bara vara. Fortsätt rensning av kläder och porslin. Blev en del rensat igår. Så skönt. Lite mer kaffe. Sedan rensa. På Onsdag kan jag lämna vidare till Secondhand. Blir bra det. Någon dag beställa hem mat också. Ska försöka hitta något recept på god och matig Sommarsallad för har både Bulgur och Matvete till det.  Tips mottages gärna. Jag önskar  alla en fin vecka. 

Gillar

Kommentarer

 • 20 jun 2022 17:50
  Waza79

  Brysselkålssallad och varm grönkålssallad är väldigt gott. Recept finns här på MD. Fast oftast när jag gör sallad så slänger jag i de jag hittar i kylen. smiley Sallad och alla möjliga grönsaker, oliver, tonfisk, stekt baccon, kyckling, köttbullar, kokt ägg, fetaost, parmesanost, rödlök, brysselkål, spenat, soltorkade tomater med mera. smiley Falsk potatissallad på zucchini är också väldigt gott. 

  Ha en fin vecka du med!

  Senast uppdaterad 20 jun 2022 17:50

 • 20 jun 2022 18:20

  Åååh vilka bra tips. Tack snälla. Ska genast kolla in recept på MD. 

 • 22 jun 2022 10:50

  Hade tänkt experimentera med en tonfisksallad (och försöka få bort tonfisken, eftersom jag inte tycker om den) men bortsett från fisken hade jag tänkt använda en sallad baserad på hackad rödlök, 3 dl kokt mathavre, 0,5 skivad gurka, en mängd delade kvisttomater, 2 tärnade avokados (lika gärna frysta som färska), 1 rivet salladshuvud samt en dressing i en skål bredvid gjord på 3 msk dijonsenap, 3 msk balsamvinäger, 3 msk rapsolja och salt till dem som vill ha. Men gillar man tonfisk behövs det två burkar i olja till salladen, om det ska bli någorlunda jämna proportioner smiley

  Återstår bara att fundera ut vad jag ska byta tonfisken emot, för jag tycker det luktar kattmat om den. Har varit inne på skaldjur, men de är rätt dyra nu så jag tvekar. Om jag får stekt kycklingbröst över någon gång är det i tärningar en given hit, eller överblivna köttbullar. 

  Risken finns att det, i vanlig ordning, blir kassler i bitar och kokta ägg. Det är en klassiker smiley

  Senast uppdaterad 22 jun 2022 10:51

 • 22 jun 2022 13:47

  Ok. Tack för dina tips. Låter gott. Kassler är gott och säkert med ägg. Tonfisk gillar jag mycket. :) Det får jag prova. Ha det fint. 

Logga in för att skriva en kommentar.