icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

NicRazs blogg

LCHF 62 kg 70 kg 943
Välkommen till min blogg :)

Det är första gången jag ska driva en blogg och därför vill förvarna er läsare om struktur och utseende - men ge mig gärna exempel på vad som man ska ha med och inte.

Bloggen kommer att fokusera på träning och hur det fungerar i kombination med strikt LCHF.
- jag önskar mer än gärna tips och råd om allt som har med kost och hälsa :D(profilfotot är inte dagsfärskt, taget hösten - 18, för nu är jag helt ur form och inte alls vältränad jämfört med föregående år vid samma tidpunkt)
3 november 2019 18:50
4

Keto - bygga muskler?

Hej på er!

Det får bli mitt första blogginlägg jag gör någonsin, jag menar någonsin. 😀

Har älskat träning och hälsa sedan första gången jag såg en fotboll vid fem års ålder. Därefter har jag varit aktiv inom fotboll och innebandy i många år och i gymnasiet så började jag med styrketräning - något som jag än idag sysslar med (fotboll och innebandy fick jag sluta med då jag förföljdes av skador i knän och fotleder).

 

Har nu kört en hel vecka med det kostschema jag har fått av Matdagboken och det känns riktigt bra. Över förväntan faktiskt. Min tanke är inte att gå ner i vikt eftersom att jag ligger på en "normalvikt" jämfört med min längd, utan tanken i det hela är att försöka kombinera keto-dieten och muskelbyggning.

Tidigare har jag ätit enligt ett kostschema från en kollega som är muskelbyggare. Han har varit med och tävlat i bland annat Men's Physique. Kostschemat är ganska enformigt då fokus är att kombinera kolhydrater, protein och kalorier - precis som alla andra dieter. Skillnaden är att man ska äta fettsnålt och väga upp maten och det bestäms efter de mål man har med sin träning. I mitt fall ville jag gå upp i vikt, i muskler, och samtidigt förbränna bort fett. Det fungerade bra och jag fick goda resultat enligt min kollega. Dock blev jag trött på den lilla variation av kost jag fick i mig.

Har nu varit utan träning och ätit det som faller mig in sedan maj i år. Dels på grund av skador och sedan försvann suget för nyttig kost när träningen fick lida... Men nu blev jag sugen på att testa något nytt! Keto-diet/strikt LCHF i kombination med muskelbyggning. Kommer därför att försöka blogga ett par gånger i veckan och dela med mig av mina tankar kring det hela samt uppdatera er med status.

Det är väl klart att man kan bygga muskler med keto-diet? Eller...? Vi får se 😏

 

Ha en bra kväll! 

Gillar

Kommentarer

 • 3 nov 2019 19:27

  Ska bli spännande att följa💪

 • 3 nov 2019 20:03

  Spännande! Välkommen yeslaugh
  Vad roligt med fler som tycker om styrketräning! 

 • 4 nov 2019 15:08

  @LissaLo ja men precis, jag kör i kombination med proteintillskott men givetvis är det sundare att höja proteinet med "naturliga" proteiner.

  Är ju ny när det gäller Keto och jag är tacksam för all feedback som man kan få :) 

 • 6 nov 2019 11:01
  Jessand

  Kul med styrketränande...precis börjat lite försiktigt att närma mig det området smiley

Logga in för att skriva en kommentar.