icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
EN LÅNG ÖKENVANDRING LETANDE EFTER DEN PERFEKTA VIKTEN SLUTFÖRDES den 25/3 2013. Då hade jag tappat 20 kg och landat på 95! efter drygt 8 veckor med pulverdiet.

Efter den stora nedgången har jag gått upp till 117kg den 17/8 2014 det är där jag nu börjar mitt nya liv med hopp om en varaktig viktnedgång och ändring av kostvanor, vilket inte funkade förra gången.
18 August 2014 14:08
9

TILLBAKA TILL RUTA 1

Efter en snabb viktnedgång (-20kg) under 9 veckor i början av 2013 har jag inte lyckats lägga om kosten uten skenat iväg till 117kg. Det är 2kg mer! än när jag började snabb banta 2013. Då åt jag pulver 800kcal per dag och motionerade. Nu måste det bli mer varaktig viktnedgång. När jag slutat med pulver kom alla fasteprogrammen. Jag önskar ju snabb nedgång men att samtidigt hinna med att ändra kosten. Hur ska jag göra?

Kommentarer

 • 18 Aug 2014 14:29
  mosel

  Det var tråkigt att höra. Jag tror att det är viktigt att man lägger om livsstil redan då man går ner i vikt så man kan fortsätta på samma vis jämnt och inte se viktnedgången som en kur som tar slut och så börjat man äta fel igen. Det är viktigt både att äta sunt och att motionera regelbundet för att hålla vikten. Jag är snart i målvikt men oroar mig också lite för hur det ska gå fast jag äter sunt och motionerar mycket så blir det en utmaning att fortsätta på samma vis livet ut och inte ge efter för mycket för onyttigheter som jag är så förtjust i utan att hitta en balans. Det gäller också att hålla koll, jag tänker fortsätta att väga mig varje vecka så jag märker om vikten börjar skena och kan göra nåt åt det i tid. Pepp pepp! :)

 • 18 Aug 2014 14:19

  Det är ganska lätt att gå ner i vikt, det kan många av oss vittna om - vi har nämligen gått ner i vikt flera gånger (och upp dessemellan). Vilken metod du går ner med är nog en smaksak men konsten är j,u precis som du är inne, på att hitta balansen efteråt. Jag själv är en känsloätare och hade mycket nytta av att följa boken Helhetsmetoden för att få hjälp med att förstå var alla kilon kom igrån.

 • 13 Sep 2014 08:55
  lflickan

  Hur går det för dig?

 • 20 Aug 2014 22:49
  Kitty57
  Öka din konsumtion av grönsaker och protein. Ät ett ägg till din övriga frukost. Lchf passar kanske dig? Lycka till!
 • 18 Aug 2014 14:46
  lflickan

  Varför är det viktigt att du går ner fort?
  Jag tror det viktigaste är att du hittar en ny livsstil som du kan hålla resten av livet. Om du bara tänker ändra allt för att gå ner och sen äta som vanligt, så kommer du gå upp igen. Det håller inte i längden.
  Pepp!

 • 18 Aug 2014 20:42
  utter

  Alla har vi varit där Matso!

  Jag vet hur svårt det är att gå ner i vikt långsamt - om du fungerar som mig så kan rastlösheten sätta stopp för nedgången helt och hållet, och då kan en snabb nedgång boosta motivationen till att lyckas få ner vikten. Det handlar då mer om att kunna hitta en balans efteråt, precis som att hitta balans i att gå ner långsamt. Nu är du medveten om det - du kommer att fixa det! Massa pepp till dig!!

 • 19 Aug 2014 10:30

  Tack för alla pepp! och kommentarer som balans livsstil viktiga saker. Funderat över natten och jag väntar med att "hetsbanta" utan gör ett försök att ändra livsstil som förhoppningvis leder till en bra balans som passar mig.

  Slutar med det vita dvs. potatis osv. inga öl som varit svårt att sluta med det blir soda  istället, minskar storleken på portionerna. Itrim rekomenderar handflatan jag har bokat motion på Itrim. Mera grönt. Låter det för mycket på en gång vad tror ni?

 • 19 Aug 2014 10:36
  lflickan

  Kul att läsa att du funderat över det hela. :)
  Sätt inte upp för höga krav som blir svårt att hålla bara. Det är svårt att ändra vanor, det går inte över en natt och ofta faller man tillbaka ibland.

  Ge inte upp, pepp!

 • 19 Aug 2014 12:10
  mosel

  Testa och känn efter vad som är en bra början och öka sen successivt är mitt råd. Börja inte med alla förändringar du kan komma på på en gång. Men sen är det individuellt hur mycket man kan/orkar förändra på en gång. Jag startade själv direkt med att både äta mindre och helt sunt och regelbundna måltider, slopa sötsaker, mera frukt och grönt samt började motionera dagligen (motionen ökade jag sen successivt) och det funkade för mig. Men som sagt känn efter vad som passar dig, det är inte bra att gå ut för hårt så man tappar motivationen, det måste kännas ok för dig och möjligt och kul (inte kännas jobbigt). Ta ett steg i taget. Pepp pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.