icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
EN LÅNG ÖKENVANDRING LETANDE EFTER DEN PERFEKTA VIKTEN SLUTFÖRDES den 25/3 2013. Då hade jag tappat 20 kg och landat på 95! efter drygt 8 veckor med pulverdiet.

Efter den stora nedgången har jag gått upp till 117kg den 17/8 2014 det är där jag nu börjar mitt nya liv med hopp om en varaktig viktnedgång och ändring av kostvanor, vilket inte funkade förra gången.
27 March 2013 20:04
1

Fasta för att behålla hälsan. Lev längre!

Med mer än 700 vetenskapliga artiklar bakom sig och avgörande upptäckter i utforskandet av alzheimer, Parkinson, ALS och stroke anses Mark Mattson vara en av världens klart ledande neurobiologer. [FET]Själv korttidsfastar han tre dagar i veckan genom att hoppa över frukost och lunch. Då tränar han istället för att sedan börja fylla på med frukt under eftermiddagen och äta en god middag med familjen på kvällen. [/FET] Lite i skymundan har andra fortsatt att utforska alternativa dieter. De har då upptäckt att upprepad korttidsfasta ett par gånger i veckan med en i övrigt normal och sund kosthållning tycks ge samma mätbara effekter som kalorirestriktion och som en bonus även viktnedgång. – Det optimala tycks vara att varva perioder av stress med perioder av återhämtning, säger Mark Mattson. Men är kortvarig fasta verkligen en metod som är redo för den breda allmänheten? [KURSIV]– Definitivt, många har redan börjat. Vad kan gå fel? Våra förfäder har ätit oregelbundet i miljoner år. Det är dagens matvanor som skadar hälsan. [/KURSIV] Så varför är det inte fler som berättar om nyttan? – Läkarna är upptagna med att bota sjukdomar som redan brutit ut och läkemedelsindustrin har inget att vinna på att propagera för en så billig och effektiv metod som minskar människors behov av att köpa piller, avslutar Mark Mattson. Källa: www.svd.se/nyheter/inrikes/darfor-korttidsfastar-jag_7808440.svd Där finns mer spännande att läsa om fasta och längre liv!

Kommentarer

  • 27 Mar 2013 21:13
    Intressant!

Logga in för att skriva en kommentar.