icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
2 november 2014 21:55
3

Vikttankar

Jag känner mig så glad över den viktnedgång som jag har gjort. Ändå känner jag mig lite ledsen nu ikväll. Anledningen är att min lillasyster som tidigare har gått ner i vikt väldigt mycket har nu de senaste månaderna gått upp i vikt. Dels så förstår jag hur svårt det är att behålla och hålla sig kvar på en vikt som är ens målvikt. Dels så känns det så orättvist att vi inte kan få vara smala samtidigt. Jag hoppas nu innerligt att hon lyckas ta tag i detta med vikten igen. Tänk vad roligt om vi som är så pass lika varandra skulle få se riktigt lika ut även storleksmässigt..

Gillar

Kommentarer

 • 2 nov 2014 22:00

  Förstår hur du känner det och att du känner dig ledsen för din systers skull. Såg din profil och vilken stark prestation du har gjort att gå ned så mycket! Grattis och det måste kännas som ett helt nytt liv.

 • 3 nov 2014 05:53

  Tack Eleganz och Thoors!

  Jag bestämde mig på en gång att jag skulle hålla på med kaloriräkning. Jag har registrerat så gott som varje dag i matdagboken för att jag på det sättet har sett tydligt vad jag äter som innehåller väldigt många kalorier. Från början gjorde jag inga förändringar utan registrerade maten och upptäckte på det sättet att jag behövde äta betydligt mindre portion än jag själv trodde att jag kunde äta. Jag upptäckte också vad som innehåller många kalorier. Jag väger maten.

  Redan från början bestämde jag mig för att detta med viktnedgång får ta tid. Ändå bestämde jag mig för att dra från 500 kalorier för viktnedgång som jag väldigt snabbt började försöka hålla. Det jag har gjort redan från början är att inte klandrat mig själv om jag inte klarar av att hålla den kalorimängd som jag behöver någon dag minus 500 kalorier för viktnedgången. Det är inte så lätt att ändra sina matrutiner. Från början tillät jag mig själv att äta en del godis och andra godsaker. Jag visste att jag inte kunde utesluta sånt helt från min kost just då. 

  Efter ett tag byte jag ut godiset till frukt istället. Jag gjorde fruktsallad till mig själv på fredagskvällen för att ha istället för en påse med lösgodis. Det passade mig bra att göra så. 

  Jag dricker alltid kranvatten till maten. För min del vill jag inte att det jag dricker ska innehålla så många kalorier. Tycker det är bättre att kaloriintaget ska vara matintaget.

  Mitt viktmål har hela tiden varit 65 kg men från början skrev jag 75 kg för att det skulle se ut att målet inte var så långt borta. Det var också något som kändes mer uppmuntrande för mig.

  Varje gång som vikten har gått ner så blir kaloriintaget mindre. Det kom som en överaskning för mig. Jag hade inte tänkt på att det är så.

  Hoppas de här råden kan hjälpa dig men tyvärr tror jag det hjälper dig bara om du har registrerat dig för kaloriräkning. Har du valt LCHF ska du nog tänka på ett annat sätt.

  Lycka till Thoors!

 • 3 nov 2014 09:50

  Mycket bra jobbat, tack för att du delar med dig Margitta! :-)
   

Logga in för att skriva en kommentar.