icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
6 mars 2016 10:33
3

Vad innehåller maten egentligen?

För att göra det lättare för mig att utesluta sådant som jag egentligen inte behöver äta så har jagg nogrannt börjat titta på innehållsdeklarationen. De flesta godsaker och halvfabrikat innehåller sådant som jag har bestämt mig för att jag inte behöver äta. Sådant som när man googlar på det så finns det varningstecken för de. Olika enummer som kan vara cancerframkallande. Detta innebär att det är bättre att laga till all mat som jag vill äta själv. 

Jag har i veckan bestämt mig för att äta mer soppa. Soppa kan man laga till av alla möjliga livsmedel. Det gör att soppor kan varieras i all oändlighet. Samtidigt som soppor är otroligt mättande. Sen blir det alltid så mycket soppa kvar. Vilket gör att då räcker måltid till många flera måltider. Alltid bra att ha mat i frysen.

Det gör det även lätt för mig att utesluta godis och bakverk som inte är hembakade. Det konstiga var att jag råkade igår på ett kalas äta en köpt kanelbulle för jag trodde den var hembakad. De som hade kalaset brukar nämligen ha hembakade bullar. Jag tyckte bullan var väldigt god. Jag sa det och fick då veta att den var köpt. Jag blev så besviken över att jag faktiskt hade tyckt att den var god. Besvikelsen som jag kände var att eftersom jag faktiskt hade tyckt att bullan var god så betyder det att det är så lätt att äta det som jag nu bestämt mig för att utesluta bara för att det är gott. Jag tänkte på alla gånger som jag är på olika sammanträden och konferenser då det bjuds på just sådana bullar. Då är det lätt att de faktiskt råkar slinka ner ändå även om jag har bestämt mig för att inte äta sådana om jag inte kommit ihåg att ta med mig något annat att äta.

Det är aldrig lätt att ändra sina vanor. Det är därför det oftare är att man håller fast vid sina dåliga vanor än att man ser till att skapa nya goda vanor.

Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

 • 6 mar 2016 12:45

  Väldigt kloka ord diu skriver och då är jag glad att MD finns med stöttning och peppning :)
  Nu blev jag också sugen på att göra en laddning soppa...tack för tipset :)

 • 6 mar 2016 14:49
  Rogann

  laughJätte kloka saker du skriver Men hur ska man kunna veta vad allt

  man äter inte är onyttigt frown Är så svårt att hålla sig till det nyttigawink

  Jag försöker o försöker men lätt är det intecrying

   

  Lycka till nu !!!

 • 6 mar 2016 21:26

  Rogann jag för min del har googlat på det som det står i innehållsdeklarationen att det som jag tänkt äta innehåller. Där har jag kunnat hitta vad som står kan innehålla cancerframkallande ämnen. Jag har även hittat en E nummerguide som jag har skrivit ut och snabbt kan titta vad det står där. Det är så jag gör. 

  Det jag ofta känner mig ganska trygg med är de livsmedel som är kravmärkta. Så det är också något jag går på. 

  Jag vet inte om det är ett bra sätt för dig men för mig är det helt perfekt.

  Lycka till du också Rogann!

Logga in för att skriva en kommentar.