icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
14 januari 2016 17:30
11

Vad är ätfönster för mig?

Jag har funderat en del på detta med ätfönster. Jag är egentligen en typisk frossare. Det har funnits dagar i mitt liv då jag inte har gjort annat än ätit. Jag tänker då att om jag då skulle bestämma mig för att ha ett ätfönster som skulle vara öppet från exempelvis 10 till 18. Då skulle jag tänka att hela den tiden är öppet för mig att äta. Jag skulle kunna äta kontinuerligt hela den tiden den dagen utan problem. Om detta med ätfönster skulle fungera för mig skulle jag behöva bestämma mig för mer tidsbestämda ätfönster. Det skulle kunna se ut som så här: Ätfönstret är öppet 6.00-7.00, 10.00-10.15, 12.00-13.00, 14.00-14.15, 16.00-17.00 och 19.00-19.15. De här tiderna är tider som skulle fungera de dagar som jag jobbar förmiddag. Dagar jag jobbar eftermiddag bör nog ätfönstret ha andra öppettider. Så jag skulle behöva göra planering utifrån mina arbetstider och annat som jag har inplanerat i min almanacks för att detta med ätfönster skulle fungera mig. Det här är sånt jag kom på när jag diskuterade med min dotter häromdagen. Jag har funderat på att testa detta med den här typen av ätfönster. Det skulle vara en rolig utmaning. Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

 • 14 jan 2016 17:45

  Jag hade en ganska lång period för ett par år sen, då jag åt var fjärde (ibland var tredje) timme, varje dag. Inga undantag tilläts. Det var helt okej och jag kom då i min bästa form nånsin ;D men efter några veckor blev det bara ett enda väntande på att få äta... det blev liksom höjdpunkten på dagen. För mig fungerar det bäst att lyssna på kroppen och äta då man börjar känna sig tom. Men skulle nog inte tveka att testa "ätfönster" igen nån gång, om jag hade mer regelbundna tider. Lycka till, om du testar :)

 • 14 jan 2016 17:56
  Det är väl egentligen det som kan bli problemet för mig också tänker jag.
 • 14 jan 2016 18:09

  Fick lite Skalmanvibbar här. Ätfönster...sovklocka...promenadlucka...wink

  Nej men varför inte. Testa och ge oss en recension efter nåt tag. Man ska ju äta ofta och lite. Intressant projekt. yes

 • 14 jan 2016 19:25
  MagganD
  Har inte hört om ätfönster förut. Intressant tanke, och jättebra om det funkar förstås! :-)
 • 14 jan 2016 19:33
  Tack Svalt och MagganD för intressanta synpunkter på mina funderingar!
 • 14 jan 2016 19:36
  MagganD
  Pm du testar hoppas jag att du skriver och berättar om hur det går! :-)
 • 14 jan 2016 20:58
  gittan52

  Tanken med ”ätfönster” i väl egentligen mer resten av tiden, dvs när man inte äter alls utan låter magen vila.

  Så vitt jag vet så används denna term i samband med 16:8 där du inte äter alls under 16 timmar men kan äta när du vill under 8 timmar. I mitt fall så ligger mitt ätfönster mellan 10-18, eller ibland 11-19. Ibland är det inte ens öppet så länge utan kanske 10-16, för det är inte alltid jag är hungrig efter kl 16.

 • 14 jan 2016 22:27
  BirtheX

  Kul resonemang. Olika typer av ätfönster. 😊 Å allt handlar om att på ett eller annat sätt minska sitt ätande. 

 • 15 jan 2016 10:28
  Tack Gittan för din information! Jag har förstått detta med vad ätfönster är när det gäller 16:8 men efter diskussionen med min dotter började jag precis som jag beskrev här funderar över hur jag skulle kunna använda detta med ätfönster på ett sätt som passar mig. Därav dessa funderingar. Tack BirtheX!
 • 18 jan 2016 06:44
  Tack Chicha för ditt inlägg! Det finns olika strategier att komma dit då man lärt sig att känna när man är hungrig och då det bara är något annat som vill att jag ska äta. För mig blir det lätt att jag när jag är ledig helt enkelt äter en fruktansvärt sen frukost. Genom att bestämma mig att jag ska äta frukost före klockan 8 så gör jag det lättare för mig att se till att resten av dagen äta mer sunt. Så fungerar jag. Så egentligen är detta med ätfönster ett sätt för mig att göra det lättare att komma in i ett bra ätmönster.
 • 17 jan 2016 10:17
  chicha

  Tror inte alls på detta, utan att man ska lära sig känna efter när man är hungrig eller inte! Och se till att det inte blir för mycket!

  Är nog för alla oss som är här på MD en risk för att vi blir för inställda på vad vi ska/får äta eller inte och när! Vore skönt att slippa tänka så mycket på mat, tycker jag. Men jag tror inte att iaf jag blir mindre fokuserad genom att förbjuda en tid. Men det är jag det! Testa du!

  C.

Logga in för att skriva en kommentar.