icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
8 oktober 2017 14:44
10

Träning och 3-skift

I maj började jag jobba 3-skift. 

Det har varit svårt att komma underfund hur det är bäst att träna när arbetstiden är så oregelbunden som den är för mig. Jag har drabbats av förkylningar 3 gånger sen i maj. Jag brukar inte bli förkyld men nu är mitt immunförsvar tydligen försvagat.

Den här veckan känns det som jag äntligen har börjat förstå hur jag ska träna när jag jobbar som jag gör. Jag får nog helt enkelt acceptera att inte träna lika mycket då jag jobbar allt för oregelbundet. Sen träna mer då jag jobbar mindre.

Gillar

Kommentarer

 • 8 okt 2017 15:10
  jsik1234

      Jag har arbetat skift under nästan 30 år och tränat regelbundet under många av dessa  år. Problemet jag hade var att jag blev sjuk ofta när jag arbetade natt i slutet på skiftperioden innan ledigheten. Immunförsvaret blev nersatt och jag fick ofta förkylningar, sen hittade jag botemedlet som fungerde för mig. Det är ett vitamintillskott som säljs på apoteket och heter "Mitt Val sport", en tablett per dag och mer sällsynt två. Efter denna "medicinering" är det väldigt sällsynt att jag är sjuk. Hoppas du provar och att det fungerar.

  Senast uppdaterad 8 okt 2017 15:11

 • 8 okt 2017 17:09
  piaan55

  Jag har haft tur, jag har inte haft några förkylningar efter semestern. Dicker ett stort glas vatten med cinton o färskriven ingefära varje morgon innan frukost.

  Vissa dagar blir det även en tablett "gurkmeja".

  Tidigare var jag uppe och tränade tidigt på morgonen (05:15), men då jag har ändrade arbetstidernu under hösten blir det träning på eftermiddagen.  Inte alls uppiggande. 
  Det är trögt att komma igång med träningen på på eftermiddagen , Ja försöker träna lördag,  måndag o onsdag. 20 minuter styrketräning gör jag varje dag, den har blivit en rutin. 

  Lycka till med träningen framöver  

   smileyyes

 • 9 okt 2017 07:12

  Jsik jag tar vitamintillskott. Det har fungerat bra under alla år jag tränat men nu jobbar jag så väldig oregelbundet och har helt enkelt trott att det ska fungera att träna lika mycket. Det gör det inte. Det är det jag har förstått nu efter sista förkylningen. Jag får anpassa träningen till mitt arbetsliv helt enkelt.

  Skönt piaan55 att du slipper vara förkyld. Jag hoppas verkligen att det nu är slut med det även för mig.

  Kram Margitta! 

 • 17 feb 2019 19:32

  Vad länge sen du var på bloggen, hoppas allt är väl med dig! 

 • 17 feb 2019 21:44

  Det är bara bra med mig  Jag har precis trampat crosstraining i 48 min efter jobbet  Jag sitter här och svettas.

  Är det bra med dig  

 • 17 feb 2019 21:58

  Heeej Margitta! Vad duktig du är!!! Nja, jag mår väl inte så jättebra precis, har utmattningssyndrom men jag kämpar på. Kul att höra från dig och att du mår bra. smiley

 • 17 feb 2019 22:30

  Lova att du tar hand om dig! Jag har tänkt på dig och är glad över att du hörde av dig till mig  Jag tycker väldigt mycket om dig. Jag ty kte om att läsa det du skrev.

  Kram Margitta! 

 • 18 feb 2019 09:23

  Tack, jag skriver mest inlägg om "vad har varit bra idag" numera. Jag försöker ta en dag i taget och hoppas jag kryar på mig med tiden. Har du helt slutat med bloggen? Kram smiley

 • 18 feb 2019 10:15

  Jag har inte bloggat på länge. Det beror nog mest på att jag helt enkelt inte har känt att jag orkar med det. Det var inte så längesen som jag tänkte att jag borde kolla in bloggen och eventuellt blogga men det blev bara en tanke.

  Just nu håller jag på att flytta in i en lägenhet i centrala Gällivare. Jag köpte en tvåa sista januari. Jag har bott i ett stort hus 5,5 mil utanför Gällivare. Det är inte lätt att bestämma sig för vad jag vill ha kvar och vad jag ska göra mig av med.

  Till den nya lägenheten har jag köpt en del nya möbler så än har jag inte tagit hit några större möbler utan endast det jag kunnat ta med i min bil. Jag har bestämt mig för att det behöver mogna fram.

  Huset och alla uthus som hör till huset tänker jag tömma lite i taget. Jag räknar med att i bästa fall kan jag sälja huset till hösten.

  Det tar ca 30 min att gå till mitt jobb härifrån. Det är underbart att ha gångavstånd överallt. Det blir mer naturligt att helt enkelt låta bilen stå. 

 • 23 feb 2019 09:39

  Vad kul att höra från dig Margitta ! Vad spännande med flytt och det låter som ett bra steg för dig, närmare jobbet och vad bra att kunna gå till jobbet!

  Själv är jag ganska vilsen tyvärr just nu i och med utmattningen och jag känner att jag kanske inte vill jobba kvar i längden och plötsligt ifrågasätter jag också allt, ska jag flytta hem (jobbar på annan ort) eller söka mig utomlands, jag längtar tillbaka dit jag bodde förut. Problemet överallt är att det är svårt att hitta jobb så jag grubblar vad jag ska göra, vad som är viktigt. Tyvärr har det inte gått bra med vikten så jag måste ta tag i det igen och jag längtar tills jag kan jogga igen. Jag har dessvärre haft både ryggproblem och flera muskelbristningar i benet senaste månaderna så det är synd och jag hoppas slippa krämpor nu.

  Välkommen åter till bloggen om du får lust att skriva igen! 

  Senast uppdaterad 23 feb 2019 09:41

Logga in för att skriva en kommentar.