icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
26 juli 2017 10:33
2

Testar nya övningar

Under den senaste tiden har jag haft svårt att få till träningen. En av anledningarna har varit att min arbetstid har ändrats så jag börjar jobba många gånger redan kl:6.15. Jag är van att träna förre jag ska till jobbet. När jag börjar redan 6.15 så har jag helt enkelt inte orkat träna. Jag har även för avsikt att börja träna med tyngre vikter så därför har jah nu börjat träna på gym. 

Vi jobbar även senare på kvällen när vi jobbar eftermiddag. Jag kan sluta 22.15. Sen jobbar jag även natt vilket jag inte har gjort tidigare. Allt detta har gjort att jag känt mig mer trött än tidigare.

Jag har gått en utbildning till träningsinstruktör under juni under min semester. I studiematerialet som jag fått till utbildningen finns en massa övningar indelad på samma sätt som jag brukar dela in övningarna jag gör. I måndags kom jag på att jag vill gå igenom de övningar jag kan gör med skivstång, hantlar eller den egna kroppen. Det gör att jag nu tycker det är både spännande och intressant med träningen hemma och att jag lyckas få till någon övning.

Jag har ägnat 18 minuter varje dag denna vecka inklusive idag åt att gå igenom studiematerialet och göra övningarna. Jag har gjort det någon gång under dagen när det passar mig bäst. Det här har gjort att jag återigen älskar att träna.

Jag har sedan planerat att göra 1 timmes träning på gymet med de övningar som behöver göras på gym. Då kommer jag lägga upp träningen så det blir en helkroppsträning. Tyvärr kommer jag inte att kunna träna på gymet denna vecka eftersom jag jobbar natt och sedan under helgen åker till min dotter i Luleå. Det är därför jag tänker att det passar bra att testa de övningar jag kan göra hemma med skivstång, hantlar och egna kroppen. Det gör att jag kommer att orka träna denna vecka trots nattjobb.

Ambitionen har varit att träna på gymet 2 ggr per vecka men när det nu är sån strålande sol som det är nu har jag ingen lust att gå ner i ett gym och stänga in mig dolt från solens strålar. Jag vill helt enkelt uppleva solljuset. Det är också en anledning att jag nu har hittat på denna lösning så jag får till någon form av styrketräning.

När det gäller de övningar jag har gjort förut så känner jag mig just nu less på de övningarna. Det är därför jag behöver kolla in de övningar jag har fått. Det kan inspirera mig att utveckla träningen och komma på nya övningar som jag kan ha användning för som träningsinstruktör.

Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

 • 26 jul 2017 12:08
  gasten

  Inte lätt att få till träning fullt ut när du jobbar så oregelbundna tider! 

  Men du får till det bra med hemmaträningen.

  Jag har inte fått till träningen i sommar, det har varit så fullt upp med annat. 

  Men har ändå rört mig en del. 

  Kram och lycka till! 

 • 26 jul 2017 12:11

  Tack Gasten! 

Logga in för att skriva en kommentar.