icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
4 oktober 2016 07:46
6

Spirulina

Jag har börjat ta en matsked spirulina varje morgon. Jag testade spirulina redan i våras men kunde inte tycka om det. Jag tyckte smaken var fruktansvärt äckligt. 

Nu tänkte jag att det borde vara möjligt att äta det på ett sätt som jag kan finna ok. Jag vispade 2 ägg med lite vatten och salt. Sen blandade jag i 1 msk spirulina i detta. Sen stekte jag detta så det blev som en omelett. Då tyckte jag det var riktigt gott.

Jag började tänka att det kanske inte är så bra att värma spirulina. Det kanske gör så att näringsämnen i den förstörs. Så igår blandade jag 1 msk i en smothie som jag gjorde och idag blandade jag i pulvret i min havregrynsgröt. Jag har nog vant mig vid smaken nu. Så det var ok att äta spirulina i gröten.

Ok har jag då någon vinst av att äta detta? Jag tycker det för jag känner mig behagligt mätt. Det enda jag märkt är att det verkar som det är viktigt att jag verkligen dricker tillräckligt med vatten efter jag ätit detta pulver för annars får jag en ihållande huvudvärk. 

Jag tror det kan bero på att spirulina har en rensande effekt på kroppen. Kroppen behöver då vatten till rensningen. Jag vet naturligtvis inte om det är så men det är min teori. Det hjälper i alla fall att dricka mycket vatten. 

Det otroliga positiva känslan av att känna mig väldigt belåten under hela dagen känns mycket bra. Det är precis som om godsaker inte alls lockar mig. Jag behöver absolut inte något sånt.

Kram Margitta! 

Gillar

Kommentarer

 • 4 okt 2016 08:04
  Bella50

  Alla sätt är ju bra...utom de dåliga. Pepp 👍

 • 4 okt 2016 08:21

  Tack Bella50!

 • 4 okt 2016 10:11

   

  Har inte använt det själv men jag vet, att för det inte ska var skadligt ska man drick 1 liter vatten extra och det innehåller mycket aminosyror, när kroppen bränner det extra proteinet kan man få mycket biverkningar i början som feber, influensaliknande problem, sen vet jag inte hur stor dos du tar, men mina kompisar är kroppsbyggare och äter det för att förbättra kroppen närings upp tag då det är väldigt proteinrikt, tror max dosen var 50 gram, Sen ska man vara försiktig var man köper det fins mycket i den branschen som gör snabba pengar, och plockar förorenade alger, det är ju en vilt levande blå-grönalger.

  Det positiva är att det används som medicin mot sjukdomar som cancer, HIV, herpes och allergier i den alternativa medicinen.

  När de fick problem med hälsotillskotten var de ofta förorenade, inte tillskottet i sig själv som var problemet, utan bakterierna.

  Jag har varit i de kretsarna ganska mycket hade 3 systrar som levd väldigt tajt med var andra och den ena var minflickvän under längre tit de tävlade alla 3 i olika fitens grenar och var ju då både kroppsbyggare och tränade smidig het, och fick ett jäkla humör ibland av allt dom stoppade i sig.

  Lycka till och lyssna på kroppen, är likt nyfiken på allt så har sysslat en hel del med alternativ medicin och hade jag inte gjort det hade jag varit piller knarkare på starka grejor i dag, håller minna åderbrock i schack med hästkastang, mina ögon funkar med mebracin, en medicin för kvinnor med torra slemhinnor, sen provade jag Q10 mot minnet på skoj nu får jag inte sluta med det för gumman hon såg så stor skilnad på bar tre månader, och nu fungerar det väldigt bra, bättre en gummans 19 år yngre. Äter i dag bara waran och en betablockerare som jag fått lova på heders ord att inte byta ut. Äter en alternativ hjärtmedicin med så två betablockerare vart en och den påverkar min ork mm.

 • 4 okt 2016 11:14
  gasten

  Så Spirulina ska vara bra för förbränningen? 

 • 4 okt 2016 11:28

  i kroppsbygar krätsar sälsj det som superkost til lägg då det är så närings rikt. och har man känslig mage ska man inte prova, i början är maflensa symtomer vanliga sen vänjer sig kroppen

 • 4 okt 2016 12:24

  Jag köpte spirulina på Stora Coop här i Gällivare. De har en del i butiken som de kallar Green Corner. Så där säljs det som vegankost. Företaget som säljer detta är Renee Voltaire. Det är ekologiskt.

  För min del är detta ett steg mot en mer vegetarisk kost.

  Detta med att det behövs intas mer vatten när man äter detta pulver var tydligen helt rätt då. Jag har blivit duktig på att tyda min kropps signaler.

  För min del verkar det tydligt att detta pulver ökar min förbränning.  Det är förmodligen därför jag känner mig mätt och belåten under hela dagen trots att det erbjuds en massa godsaker.

  Jag tar som sagt 15 g på morgonen.

  Senast uppdaterad 4 okt 2016 12:26

Logga in för att skriva en kommentar.