icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
8 maj 2014 20:36
5

Småätande

Jag har kommit på idag hur mycket jag har ägnat mig åt småätande tidigare när jag har haft lediga dagar. För att göra det lite festliga köpte jag ofta godisar, läsk och en massa annat som jag tyckte var gott. Jag såg då fram emot att få en stund att njuta av det goda som jag hade köpt. Jag upptäcker nu att jag på ett sätt saknar det där att se fram emot den sköna stund av den typ av njutning. Egentligen inte efter det goda jag unnade mig utan det att jag hade gjort något för att jag skulle njuta. Jag har förstått att det kan vara bra att finna något annat som jag kan göra för att känna att jag gör något extra för mig själv. Något som inte har med ätande att göra. Jag kom nämligen på att på ett sätt känner jag mig sorgsen över att jag inte har dessa festliga stunder nu. Det är så mycket i mina tankar som är förknippat med godisätande. En annan sån där sak som jag gärna gjorde tidigare var att jag gärna köpte godis när jag skulle köra långt eller då jag skulle åka tåg. Där har jag helt kommit bort från att köpa godis och det känns bra. Kanske var det där att sitta och äta godis ett sätt att känna mig mindre ensam. Det kan vara så. Längre tillbaka så ville jag knappt vara hemma då jag var ensam. När jag kom på att göra lite festligt för mig så kändes det bättre. Jag har som inte funnit någon annan stimulerande sysselsättning. Det är det som nu gör mig sorgsen.

Kommentarer

 • 8 maj 2014 20:46
  Ibland gör jag kloka val och väljet tex att handarbeta eller läsa en bok istället för att äta godis. Ibland blir det sämre val, så jag har satt ihop en slags lista i tanken på vad jag kan välja att köpa om jag vill ha godis. För mig som äter LCHF blir det (fast inte allt på en gång); GROK ostchips, ölkorv, dessertost, nötter, beef jerkey eller mörk choklad. Kanske slinker det ner en Cola Zero också en riktig sorglig dag. Hoppas du kan skaffa dig en egen lista!
 • 8 maj 2014 20:57
  Det är ett bra förslag att göra en lista. Det ska jag göra någon dag när jag känner mig inspirerad. Tack för förslaget!
 • 9 maj 2014 09:57
  Tror vi är många med dig som upplever liknande känslor. Och som du själv skriver så är det skönt att få skriva av sig, få ord på det man känner och på hur man beter sig.
 • 9 maj 2014 07:51
  Kunde varit jag som skrivit det där. Exakt så betedde jag mig också för bara några månader sedan. Många peppkramar
 • 9 maj 2014 08:03
  Det var skönt att höra att det tydligen är ett vanligt beteende som jag har. I och för sig har jag nu kommit på att det även handlade om en besvikelse som jag kände. Jag skulle med andra ord ha tröstat mig med en massa godsaker. Så det är tydligen inte enbart att jag hade en tanke om att jag skulle ha gjort det lite festligt för mig med godis utan även en tröst. Det är skönt att jag är så bestämt i det att jag inte ska äta mer än jag behöver. Det gör så att jag även om jag känner så som jag gjorde så går jag inte tillbaka till gamla vanor. Det känns bra att kunna skriva här i den här bloggen. Det blir som att anförtro någon om det som bekymrar mig med mitt ärproblem. För det är klart att jag har ett ärproblem.

Logga in för att skriva en kommentar.