icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
4 september 2015 21:18
3

Simintervallträning idag

Idag gick jag till badhuset. Jag simmade intervall på samma sätt som sist jag simmade. Denna gång simmade jag 200 meter sen simmade jag så snabbt jag kunde i 50 meter. Så gjorde jag i 2000 meter sammanlagt. Det intressanta var att nu började jag göra på liknande sätt som när jag var ung. Jag brukar simma en typ av dubbelsimtag för att jag vet att det går fortare. Det var så skönt att komma på detta medan jag simmade. Det var verkligen som en aha-upplevelse. Jag kände som att jag börjar närma mig den simkapacitet som jag hade som ung. Det kändes verkligen bra.

Gillar

Kommentarer

 • 5 sep 2015 05:47
  Arrietty

  Själv är jag fortfarande långsammaste tanten i bassängen – men nu börjar jag tro på att jag kan lägga in "allt-vad-jag-orkar"-längder som intervallträning. Det som hindrat mig sedan jag började simma för flera år sedan är att jag fått kramp så snart jag tagit i - och har jag tagit uppehåll så har jag ockå fått kramp så snart jag börjat bli lite trött. Men nu var det någon som frågade om jag drack ordentligt, jag tänkte efter och gick sedan hem och hävde i mig massor av vatten före nästa träning – och inte ett krampnyp! Så utomordentligt fånigt att inte ha fattat detta på flera år. Men nu kan jag börja jobba ordenligt med flåset! Lycka till!

 • 5 sep 2015 09:15

  Det är lätt att glömma bort att dricka ordentligt när man ska simma. Jag tror det beror på att man är i vatten. Jag har också gjort det misstaget men för mig var det även salt jag hade fått för lite av. Reaktionen kom på natten. Numera dricker jag innan jag far och simmar. Jag har med mig en vattenflaska där jag har satt en tesked salt i vattnet. Det dricker jag i bastun efter jag simmat klart. Det är toppen att dricka saltvattnet då. Så jag dricker både före och efter simturen.

 • 6 sep 2015 09:58

  Intressant. Detta ska jag lägga i minnet.

Logga in för att skriva en kommentar.