icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
6 maj 2014 19:45
4

Sammanträdesdag

Idag var jag på sammanträden hela dagen. Såna dagar brukar det vara svårt att inte äta för mycket. Idag så gick det riktigt bra. Jag tittade inte alls på alla godsaker som jag blev erbjuden till fika på morgonen och sen till lunch. Det är så skönt att det inte bekommer mig. Det enda onyttiga som jag åt var en kanelbulle till kaffe på eftermiddagen. Jag känner mig stolt och nöjd över mig själv. Det bästa är att tidigare så skulle jag ha tittat med suktande blick mot allt det goda. Jag har insett hur många kalorier allt sånt innehåller och det är bra. Jag har också insett hur hungrig jag ändå känner mig trots att jag ätit sånt. Jag vet att för att kunna vara mätt hela dagen är det bättre att utesluta sånt ur min kost. Det är en härlig och nödvändig insikt. Imorgon är det dax att väga mig igen. Det blir intressant att se veckans resultat. På sätt och vis gör det inget om takten på viktminskningen har minskat. Jag är nöjd även om minskningen är mindre än 1,3 kg som det har varit förut. För min del känner jag mig nöjd och glad över det som detta kaloriräknande hittills har gett. En vilja att äta det nyttiga istället för onyttiga.

Kommentarer

 • 6 maj 2014 19:59
  Jag förstår det för glass är verkligen inget som man så gärna vill äta så mycket av precis. Tidigare köpte jag ofta glass som jag åt för att jag egentligen inte hade ätit så bra och behövde något snabbt som skulle göra mig lite piggare och mättare. Inte tänkte jag då på hur kortvarig denna mättnadskänsla är. Nu har det hänt att jag tittat på glassar endast för att upptäcka att det inte alls lockar mig. Vem vet om det så småningom även händer mig att någon håller på att ramla ur stolen om de ser mig ta glass. Jag hoppas verkligen att jag fortsätter känna som jag känner idag. Att sånt inte är särskilt lockande.
 • 6 maj 2014 19:51
  Lilltuss
  ...oh, faktiskt... man lär sig! Mina jobbarkompisar höll på att ramla baklänges av förvåning när jag tackade ja till glass häromveckan. De har inte sett mig äta sånt på typ 1,5 år. :-)
 • 6 maj 2014 20:28
  De är i alla fall bra när du nu har kontroll på det här. Jag är på väg att få kontroll men vet att än så skulle jag lätt falla tillbaka till gamla vanor. Det är det jag inte vill. När jag vet att jag kan fuska utan att för den skull inte spoliera allt så kommer säkert jag också att fuska.
 • 6 maj 2014 20:08
  Lilltuss
  ...alltså... jag fuskar ju typ på fredagskvällar, men då är jag ju inte på jobbet. :-) PEPP

Logga in för att skriva en kommentar.