icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
21 november 2015 21:05
5

Saknar det som jag tidigare tyckte var gott.

Igår blev jag bjuden på en bit av en centerrulle. Jag har tidigare tyckt att det är bland det godaste som finns. Jag tyckte absolut inte den var god. På något sätt saknar jag den smaken som jag tidigare upplevde så god. Jag har förstått att för att nu kunna uppleva att något smakar så gott som jag tidigare tyckte en bit från en centerrulle smakade måste jag leta bland helt nya smaker. Jag har upptäckt att jag numera tycker grädde som är lättsötad är väldigt god. Bland det godaste jag vet idag är pannacota. Jag gillar att testa göra olika varianter av pannacota. Eftersom jag numera inte är så förtjust i det som är allt för sött så testar jag att göra pannacota mindre söt än vad den vanligtvis är.

Gillar

Kommentarer

 • 21 nov 2015 21:39
  lejonell

  Förstår hur du menar! Jag kan också känna igen den där känslan av besvikelse över att det man trodde skulle vara så tillfredsställande inte alls var något särskilt. Det visar nog att vi har gjort ett bra jobb i att vänja oss av vid det söta. 

 • 21 nov 2015 21:43
  Grattis skulle jag vilja säga! :) Heja på med ditt pannacotta-experimenterande :) Ha en trevlig kväll!
 • 21 nov 2015 23:42
  Tack Lejonet och Katt13!
 • 22 nov 2015 07:14
  Arrietty

  Jag delar din erfarenhet – det har fått mig att på det stora hela sluta med godis - när jag frestas och föreställer mig smaken så inser jag att jag inte tycker det är gott. Det börjar bli samma med en del söta bakverk, för min del gjorde det inget om samma fenomen inträdde för fläsk...

 • 22 nov 2015 11:34
  Jag åt vegetariskt under januari. Det har gjort att jag inte längre är lika förtjust i fläskkött. Det ser jag som en ren vinst så jag har inte råkat ut för den saknad som jag upplevt när det gäller sötsaker. Jag misstänker att sötsaker har varit en form av självbehandling. En dålig sådan förstås.

Logga in för att skriva en kommentar.