icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
30 mars 2017 12:32
6

Rolig träning

Idag googlade jag på rolig träning. Jag hittade en sida med tips på hur man ska göra träningen roligare. Ett av råden är att man ska göra det man tycker är roligt. 

Jag tycker om att hoppa hopprep. Under en längre tid har jag hoppat 30 minuter i ett sträck de gånger jag har hoppat. Jag gjorde det först för att jag beslutat mig för att mina konditionsträningspass ska vara minst 30 minuter. 

På senaste tiden har jag upptäckt att jag knappt blir svettig när jag hoppar 30 minuter. 

Nu i veckan bestämde jag mig för att öka på mitt hoppande med 15 minuter. Jag hoppar då 45 minuter.

Helt plötsligt blir det en intressant utmaning. Dessa sista 15 minuter känns väldigt mycket mer än de första 30 minuter. Jag klarar det bra men blir väldigt svettig. Det är precis som det tidigare var under de sista minuterna på mitt 30 minuters hoppande.

Det är otroligt vad en ökning kan ge för positiva effekter. Helt plötsligt är det roligare att träna igen.

En annan intressant förändring som jag gjort är att jag ökat mitt konditionstränande med 30 minuter. Jag tränar numera 180 minuter i veckan. Jag kände att det nu var dags att öka.

På mitt jobb har vi olika utmaningar varje vecka. Vi har en app i What's app där vi skriver in vad vi gör för träning. Jag tänkte att det kan vara bra att inspirera mina arbetskamrater med att skriva det jag gör. Det roliga är att jag själv blir inspirerad att ta reda på vad det är de gör. När jag ser någon skrivit sh'baam 1 timme. Då vill jag ta reda på vad sh'baam är. Så då googlar jag på det och upptäcker att det finns fler visningar på youtub som jag kan titta på.

Igår testade jag denna typ av dans som sh'baam är i 10 minuter från en visning på 10 minuter som jag hittat på youtub. Det var roligt och något som jag mycket väl hade kunnat tänka mig att göra i grupp.

En annan träning jag också blev tvungen att kolla in på youtub var bodysculp. Utmaningen var att vi skulle göra bodysculp i 1 timme. Jag hittade en 1 timmes visning på youtub som jag gjorde. Det är också något som jag gärna gör igen. Bodysculp anser jag går under kategorin styrketräning. Det är styrketräning med kroppen och hantlar som redskap.

Fick sån lust att skriva lite om träning som är ett stort intresse för mig.

Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

 • 30 mar 2017 12:45
  LissaLo

  Tack för den tränings-kicken!

 • 30 mar 2017 13:24

  Var så god Lisa! 

 • 17 feb 2019 19:39

  Nu var det länge sen du gjorde detta inlägg men jag måste ändå säga att du är otroligt duktig som klarar av att hoppa hopprep så länge! (Minns att du nämnde det även förut) Och kul att du provar på en massa nytt, jag har aldrig hört talas om de saker du nämnde. Jag hoppas det går lika bra för dig numera!

 • 17 feb 2019 21:46

  Jag fortsätter att hoppa hopprep. Numera klarar jag att hoppa 1 timme i ett sträck. Jag tycker det är roligt. 

 • 17 feb 2019 21:59

  Åh jisses, det må jag säga, att du är duktig! Vad roligt!

 • 17 feb 2019 22:31

  Tack så mycket! 

Logga in för att skriva en kommentar.