icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
24 maj 2020 12:01
2

Redan som barn hade jag matmissbruksproblem

Jag för dagliga anteckningar om mina funderingar och tankar om mitt matmissbruk. Det är otroligt vad som kommer fram när jag skriver ner mina tankar och funderingar utan att skriva någon reflektion.

Igår kom jag fram till att jag redan som barn hade matmissbruk problem. Jag tänker inte här gå in på några detaljer men för mig gav det en insikt om hur djup det här problemet är. 

Det intressanta är att jag var väldigt smal som barn och långt upp i vuxen ålder. Det var snarare så att jag vägde för lite och därför fick min mamma rådet att försöka göda upp mig. Min mamma gjorde några tapra försök när jag var liten men jag kräktes. Mamma sa till läkaren att hon tänkte inte göra det hon trodde att jag skulle gå upp utan att hon göde upp mig.

Det var i alla fall en riktig aha-upplevelse att komma ihåg hur jag har fungerar när det gäller mat.

Tidigare har jag visserligen förstått att jag inte kan låta bli att vräka i mig när det står en godisskål som alla får ta ur. Jag har även kunna se ett samband med att jag blev mobbad av min pappa men jag har inte lyckas komma till den insikt som jag nu har fått. 

Jag menar att visserligen kan jag när jag vet att pappa mobbade mig förstå varför men det hjälper mig inte att kunna lära mig att hantera mitt matmissbruk. Det känns att de insikter jag får med att föra dessa dagliga anteckningar verkligen kan hjälpa mig att leva med mitt matmissbruk på ett friskt sätt. 

Jag kan lära mig att respektera mig själv så mycket att missbruket blir ett mindre problem än vad det är idag. 

Kram Margitta! 

Gillar

Kommentarer

 • 25 maj 2020 07:50
  Bella50

  Insikter  i all ära...men det svider i själen att läsa om att du fortfarande lider av vad du var med om för så längesen.

  Inte hjälper det att du inte är ensam heller....

  Hoppas det blir en klarare bild för dig och det kommer " nåt gott ut av det".

  Lycka till ❤️

 • 25 maj 2020 19:20

  Tack Bella50!

Logga in för att skriva en kommentar.