icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
21 juli 2014 19:25
6

Pizza

Idag längtade jag efter pizza. Vi beställde 2 pizzor och jag åt en fjärdedel av pizzan. Jag känner mig nöjd över att få äta lite pizza. Jag tycker verkligen att det är så gott. För min del har jag tänkt att allt är möjligt att äta bara jag håller mig på rätt kaloriintag. Däremot tucker jag att jag blir mer behagligt mätt när min kost består av mer vegetabilisk, fisk och kyckling. Så att äta pizza är inget jag vill göra för ofta.

Gillar

Kommentarer

 • 21 jul 2014 22:03

  Bra gjort! vet inte om jag någonsin kommer att kunna äta bara en halv pizza. Nu har jag i och för sig ingen att dela med och om jag skulle dela den och tänka att jag ska äta hälften imorgon, det bara går inte. Tanken har funnits många gånger men jag står inte emot frestelsen. Jag tycker pizza är så otroligt gott! Men jag äter det också sällan numera, men nån gång ibland. jag har kanske ätit 4 pizzor sen i höstas. Men då äter jag en hel pizza och sen blir det i stort sett ingen mer mat den dagen :) Jag önskar man kunde beställa bara en halv pizza...  Men jag tycker egentligen också att grönsaker, fisk, kyckling mm är bättre mat och jag mår bättre på sån mat också. Men nån gång kan man ju få ta en pizza bara det inte blir för ofta.

 • 22 jul 2014 11:31

  Tack för ert beröm Mosel och Aries! idag orkar jag helt enkelt inte äta en hel pizza. Sen har jag haft stora problem med att absolut inte kunna lämna mat tidigare. Nu går det på automatik när jag känner att det tar emot och jag är mätt. Jag lämnar direkt. Förut om jag var ute och åt och blev mätt när det var en potatis och lite sås kvar så nog åt jag upp det och sedan mådde illa för att jag var för mätt. Idag så lämnar jag. Jag tycker inte längre att det känns konstigt att lämna. Första gången jag lämnade så var jag tvungen att verkligen bekräfta mig själv att jag gjorde rätt. Så om jag känner att jag är mätt på pizza så är det absolut inte svårt för mig att lämna längre. Däremot är det svårt om jag är hemma ensam för då blir jag tvungen att äta pizza i flera dagar i sträck. Det har jag absolut inte lust till. Så därför var det bra att passa på att äta nu när jag var här och min kille kan äta upp resten idag. 

 • 22 jul 2014 11:53

  Bra gjort att bara ta en bit och sedan lämna resten, det är svårt att göra så. Jag kan också känna sug efter pizza men jag skulle aldrig orka en hel så då blir det inte av att jag köper någon vilket kanske är det bästa :-) 

 • 22 jul 2014 12:06

  Det är ju bra om man kan komma överens att dela pizzan med nån om man inte vill ha hela. Det kan ju vara fler än en själv som tycker en hel är för mycket. Jag brukar dock mest ta med pizza hem och då sitter jag ju där själv med hela pizzan...
  Jag har också börjat bli mättare fortare och känner också att jag blir väldigt mätt av en pizza men som sagt då jag äter dem hemma så tänker jag oftast att jag ska äta halva imorgon men så blir det att jag bara tar en paus och äter upp resten senare samma dag... Vad bra att du lämnar om du känner dig mätt Margitta. Även jag har förändrat mitt beteende att jag kan lämna mat då jag äter ute som jag inte heller gjort förut, förutom i undantagsfall. Man blev ju lärd som barn att ALDRIG lämna mat på tallriken... Det är lite svårt att lära om.  Men jag äter ju ute så gott som varje dag och jag har börjat att lämna lite på tallriken varje dag, helst ris eller pasta, och känna att jag måste inte äta upp allt. Det kändes lite konstigt först men nu gör jag det lite då och då om jag känner att jag är mätt eller om jag känner att det är för mycket av något jag inte vill "ödsla" dagens kaloriintag på, och istället äta något annat senare. 

 • 22 jul 2014 14:18

  Det var för inte allt för längesen som jag beställde chili con carne på en restaurang i Gällivare. Jag fick denna maträtt på ett vackert svart oval tallrik. På denna tallrik var chili con carne som jag är van att se den. Till detta var det både ris, bearnaisesås och tacoskal, tomat, gurka och sallad. Jag åt upp chili con carne, gurka, tomat och sallad men lämnade allt annat. Jag tänkte att det räcker med själva maträtten utan allt annat till. Så är det många gånger när jag äter ute att jag lämnar så att säga tilltugget.

 • 22 jul 2014 21:17

  Hihi.ja det finns mycket "konstig mat" :) Jag har varit ganska mycket i USA och där äter de chips "jämnt" och det är för dem ett helt normalt mellanmål men skickas även med barnen till skolan som lunch.,, Då jag var aupair där skulle den 7-årige sonen alltid ha en lunchlåda med sig till skolan son alltid skulle innehhålla följande: en macka med jordnötssmör och gelé, ett äpple och en liten påse chips. Gissa vad som kom åter varje dag. Ja äpplet.... ;)  Men pojken var liten och smal och är det faktiskt än :)  (nu är han runt 26-27 år....) Sen så reste jag runt med min fd sambo i USA (som var amerikan )och då kunde man få tårta till frukost, hihi.

   

Logga in för att skriva en kommentar.