icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
16 juni 2014 11:22

Ojämnt matintag

Jag äter ofta vid väldigt olika tider. Många gånger blir det att jag äter ganska stora portioner när jag äter. Jag har märkt att detta tydligen inte är så bra. Jag har förstått att det lätt blir att jag då töjer ut magen. Just nu har jag en väldigt liten magsäck har jag märkt. Jag har förstått att det är viktigt för mig att börja äta mer regelbundet. Inte som jag gör nu. Ofta hoppar jag över lunch eller middag. Helt enkelt för att jag inte tycker att jag hinner med. Det är även lätt att det blir för många kalorier då jag äter frukost, lunch och middag.

I helg har jag varit på en festival och stått i en monter. Jag märkte hur hungrig jag blir cirka 4-5 timmar efter att jag har ätit sist. Jag var ut och åt. Det blev en varmkorv. Inte det bästa till lunch men det som var lättast att få tag i då det mesta är stängt. Efter cirka 4-5 timmar var jag hungrig igen. Denna gång åt jag en liten hamburgare. Inte heller det bästa men åtminstone något.

även om det inte var den bästa maten så insåg jag att det ändå var bättre att försöka se till att äta med ungefär den tidsintervallen. Jag kände mig ändå nöjd och belåten. 

Hemma är det som om jag glömmer bort att jag ska äta. Ofta blir det en ganska stor portion jag äter. Det har gjort att jag märkt en tendens till att jag vill äta mer än en portion. Då har jag förstått att jag nog har hållit på att töja ut magsäcken. 

Det svåraste för mig är att jag pendlar cirka 2 timmar varje dag då jag jobbar. Det gör att det är svårt att få ihop tiderna så de stämmer in på det jag måste göra. Sen tycker jag om att ta det lugnt på morgonen. Jag måste få tid att träna. Allt detta försvårar för mig att äta ofta och små portioner. Nu har jag i alla fall insett att det skulle vara bättre om jag åt oftare och mindre portioner. Jag måste se till så jag kan lösa det.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.