icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
7 november 2014 13:05
3

Över 30% kroppsfett

Jag läste i Wikipedia att om man som kvinna har över 30% kroppsfett så räknas det som fetma. Det betyder att fastän jag känner mig så smal nu så är jag fortfarande fet. Vilken tur att jag som tidigare var enormt fet har tagit itu med detta med min övervikt. Jag menar om mitt kroppsfett som nu ligger på 36,3% räknas som fetma så måste den tidigare kroppsfett på 53% räknas som enorm fetma. 

Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen om jag ska bli normal även när det gäller min procentuella kroppsfett. 

Gillar

Kommentarer

 • 7 nov 2014 14:11
  Flamenco

  Man ska ta Wikipedia med en nypa salt. Och för oss kvinnor är det viktigt med underhudsfett, har man sagt till mig på Barnmorskemottagningen. KÄnner du dig smal så är du nog smal också! 

 • 7 nov 2014 14:24

  Wikipedia säger olika saker beroende på vilket språk du läser. Enligt engelska versionen ska en tränad kvinna ligga mellan 21-24% (Fitness21–24%) och en normal lite högre (Average25–31%) men inte heller de anger några vettiga källor.

  Svenska Wikipedia är usel på källhänvisning, jag litar inte på dem. Jag använder dem uteslutande för att leta källor jag inte hittat själv. Inte heller kan de stava till "kaliper" på svenska wikipedia vilket gör mig tveksam, vem har skrivit det där egentligen? Hur mycket kan personen egentligen om saken? Utan referenser till källor blir skribentens egna kunskaper avgörande, men eftersom det är en anonym donator som bidragit får jag förutsätta att det är en okunnig. Alltså går det inte att lita på den texten.

  Träninsglära anger att The American College of Sports medicin har en annan indelning. Omron har lite andra siffror de med.

  Spegeln och ditt eget omdöme är en mycket bättre måttstock.

   

   

 • 7 nov 2014 17:02

  Tack Choklado och LadyG för era kommentarer!

  För min del skulle jag nog inte ha tänkt på vilken procentsats kroppsfett som räknas som normalt om inte min kille skulle ha frågat mig om det igår. Jag blev egentligen väldigt irriterad och svarade mycket vresigt att det vet jag inte men det går att googla på om du vill veta. Jag intresserar mig för de framsteg jag gör och inte vad som är normalt. Naturligtvis hade frågan väckts även hos mig så nu har jag kollat det. Jag vet att det här med andelen fett i kroppen tar tid att ändra på. Visst har jag kvar valkar än men det är inget som stör mig. Jag ser betydligt smalare ut än tidigare och framförallt så har jag ingen löshud. Många som under så kort tid som jag har gått ner så mycket besväras av löshud. Så jag kommer att fortsätta träna och äta som jag nu gör. Jag känner mig nöjd och tillfreds med det. Hur som helst är jag glad över att jag minskat min andel kroppsfett med 17%. Det är det som är det viktiga för mig. Jag vet att det jag gör ger resultat och därför är det bra att fortsätta så.

Logga in för att skriva en kommentar.