icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
30 mars 2019 00:37
11

Nya friska tag

Jag har känt av att vara i klimateriwt med en depression som gjorde att jag tappade lusten för både träning och hålla en god kosthållning. 

Jag blev tvungen att börja med östrogen. Östrogenbehandlingen har gjort att jag återigen har lust att träna och ett intresse för en god kosthållning. 

Det känns visserligen som att börja om från början men samtidigt intressant om jag kan lyckas komma i lika god form som jag var i. 

Nya friska tag. 

Gillar

Kommentarer

 • 30 mar 2019 06:34
  Arrietty

  Roligt att "se" dig igen även om det samtidigt är lite skrämmande att en som verkade ha ett så stabilt och förståndigt framgångsrecept som du också kan hamna i bakvatten. Gick tillbka och såg att bland de sista bloggarna du skrev 2017 står att du sålde huset och flyttade in till Gällivare. Hoppas allt fungerar som du vill i det nya boendet! Klimakteriet är en luring som slår lite olika, det är iaf hoppfullt att du känner lust att träna igen - välkommen tillbaka!

 • 30 mar 2019 06:48
  Bella50

  Pepp från mig ✌️

 • 30 mar 2019 10:11
  gittan52

  Välkommen tillbaks!

 • 30 mar 2019 16:27

  Tack Arrietty, Bella50 och gitta 52!

  Ja Arrietty så är det. Alla kan falla. Det viktiga är att erkänna att så är fallet och sen styra in på den väg som bevisligen är bäst.

  Jag sålde inte huset 2017 utan började i princip bo hos min särbo. Jag tror att jag skrev att min plan var att sälja huset. Tyvärr vill inte min särbo att vi ska flytta ihop och då hade jag inte råd att köpa en bostad inne i Gällivare. Det var helt enkelt för dyrt. 

  Problemet med det är att jag gärna äter i sociala sammanhang  Min särbo äter så gott som alltid någon smörgås på kvällen. När jag är där gör jag då också det. Min särbo har alltid något gott hemma som han gärna äter av och då bjuder mig. Vi båda jobbar skift och när han jobbar förmiddag slutar han redan klockan 14. Jag slutar senare än så. Ofta har han då ätit hos sin mamma. Jag tycker då det är trist att laga mat och äta ensam hos han. Då blir det lätt att jag äter någon smörgås.

  Om jag följer med till hans mamma så är det ofta mat som egentligen är mindre lämplig att äta. Sen är hon en person som aldrig tycker att de som kommer dit äter tillräckligt. Ofta tar hon sen även fram glass eller liknande till efterrätt. Jag som då är en social ätare har svårt att låta bli att äta.

  Ska jag och min särbo äta tillsammans vill han för det mesta äta mat som är mindre lämpligt för mig att äta. 

  I februari i år har jag köpt en bostadsrätt inne i centrala Gällivare. Jag hade plötsligt kommit över en väldigt stor summa pengar. Jag hade råd att köpa en bostad. Tyvärr kan jag inte räkna med att jag kommer att få tillräckligt mycket för mitt hus för att räcka till en bostad centralt.

  Jag lagar nu min egen mat och äter för det mesta hemma. Något som passar mig bättre eftersom jag och min särbo inte riktigt äter samma kost. 

  Huset har jag ännu inte sålt men har ändrat min adress till min lägenhet inne i Gällivare. 

  Huset kommer jag att sälja så fort jag har tömt det. Jag räknar med att det blir i bästa fall till hösten. I dagsläget kommer jag inte ens in till huset eftersom jag har en lång uppfart upp till huset som är oplogat och jag har inte beställt någon plogning dit. Tänkte spara lite pengar. 

   

 • 30 mar 2019 17:18
  Bella50

  Oavsett hur allt löser sig så har du en plan...👏👏

 • 30 mar 2019 17:26
  MagganD

  Vad skönt att du hittat en lösning och att du är på väg tillbaka till dig själv! yeslaugh

 • 30 mar 2019 17:32

  Jo Bella50 det är det som känns så bra nu.

  Lägenheten som jag bor i är på bottenplan. Jag tyckte väldigt mycket om planlösningen i den här lägenheten. Sen är det bra att det är så centralt att jag kan gå överallt dit där jag brukar vara.

  Men det som fick mig att absolut vilja ha lägenheten var att den är på bottenplan och jag gärna vill hoppa hopprep. Jag har hoppat alldeles nyss i 30 min och jag känner mig så nöjd.

  Nu ska jag duscha och sen äta middag. Jag har jobbat i natt och tycker det är bäst att träna innan jag äter. 

  Jag jobbar även nu i natt. 

 • 30 mar 2019 17:33

  Tack MagganD!

  Det är bra att jag får stöd av er alla!

  Det behöver jag. 

 • 30 mar 2019 23:13

  Tråkigt att höra om dina klimakteriebesvär men skönt höra att du nu mår bättre. Du var så duktig med mat och träning, hopprep och allt, så jag är säker på att du kan ta nya tag. Visst är det jobbigt också när andra frestar en att äta fel. Jag har samma problem med frestelser av folk omkring mig och får svårt att komma på banan igen. Man måste försöka att vara lite sträng både med sig själv och andra, be dem att hjälpa och inte stjälpa. Lättare sagt än gjort men man får ta en dag i taget. Du kan! Pepp  pepp! 

  Senast uppdaterad 30 mar 2019 23:15

 • 31 mar 2019 19:21
  chicha

  Heja dig och välkommen tillbaka! 

 • 31 mar 2019 20:31

  Tack Chicka! 

Logga in för att skriva en kommentar.