icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
4 juni 2014 08:03
3

Motgång

Jag har så svårt att ta motgångar. Jag blir så besviken när jag har gått upp. Mitt problem är att jag fortfarande inte inser att om jag äter för mycket så blir det övervikt. Jag tänker inte på att då jag rör mig mindre så måste jag äta mindre. Jag brukar aldrig räkna in de extra kalorierna som den motion jag gör skulle tillåta mig att äta. Då blir det naturligtvis en större viktnedgång än vad det annars skulle vara då jag rör mycket på mig. Då jag inte rör mig och äter som vanligt blir det ingen viktnedgång. Så jag inser att jag ska göra som jag tidigare har gjort men jag känner mig ledsen och besviken. 

Kommentarer

 • 4 jun 2014 08:14
  gittan52

   Viktigast är nog att ta lärdom av det du ser i backspegeln. Motionen spelar tydligen mindre roll än vad man tidigare trott när det gäller viktminskning.
  Hur mycket vill du gå ner i vikt och varför? Vad är du villig att ändra på för att nå dit?

  Den frågan ställer jag till mig själv också just nu och när vi hittar svaren så tror jag resten av resan går lättare wink

 • 4 jun 2014 08:33

  Tack Gittan52! Det är bra att ställa frågor. Jag vet att det är en bra metod men hade glömt den enkla metoden.

 • 4 jun 2014 08:51

  Jag gör ett försök här att svara på de frågor du ställde. Tycker det är intressant att försöka svara på de frågorna.

  jag vill gå ner till 65 kg för jag tror att jag då ska ha minska risken för hjärtsjukdomar. Jag har märkt att det är många i min ålder som helt enkelt har mött en för tidig död. Det gör att jag känner en oro över att ha en stor övervikt helt enkelt. 

  Jag själv mår bäst att äta mer rotfrukter och fisk. Det är inte svårt att äta en sån kost när jag är hemma men svårare när jag är mycket borta. Så en av utmaningarna är hur jag ska lyckas äta så som jag vill äta då jag inte är hemma. En tanke som jag har är att ta med mig skalade morötter och rädisor som tilltugg. Tror det skulle vara något som jag tycker om.

  Jag är ofta på heldags konferenser och liknande. Jag tror det är nödvändigt för mig att tänka på att ta med mig eget tilltugg sådana dagar. Ofta är det inte så bra fika som de bjuder på. 

  Jag och min kille har olika problem. Jag har märkt sätt det är lätt att jag äter fel när jag är med honom. Det är lätt att jag mer tänker på hans behov att gå upp än mitt att gå ner. Jag är snabb till att göra han sällskap med att fika på kvällen. Det är sånt som inte är så bra. Det är en utmaning att få det att fungera för oss båda två.

Logga in för att skriva en kommentar.