icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
15 maj 2014 13:28
2

Mindre vikt mindre energibehov

Tidigare har jag aldrig tänkt på att desto mindre en person väger desto mindre är denne persons energibehov. En iakttagelse som jag gjort eftersom mitt energibehov hela tiden blir mindre. Det betyder att jag och min kille inte behöver äta lika mycket. Jag bör äta betydligt mindre än han. Tidigare när vi har varit tillsammans så har jag ätit lika mycket som han. Han kan lägga upp på tallrikar så vi får lika. Nu har vi gjort en ändring eftersom mitt energibehov är betydligt mindre än hans. Vi har kommit underfund med att vi måste hitta hur vi ska få det att fungera med matfrågan. Vi ska ta reda på vad min kille har för energibehov så vi vet skillnaden i våra behov. Min killes problem är att han ska behålla sin vikt och gärna gå upp i vikt. Jag för min del väger för mycket och ska ner i vikt. Det gör att vi har en del att jobba.

Gillar

Kommentarer

  • 15 maj 2014 13:47
    Jag hade inte heller tänkt så mycket på det men märkte också en skillnad i min viktnedgång då jag har gått ner ca 27 kg. Jag äter på ungefär samma sätt hela tiden men från början gick jag ner mycket mer per vecka medan jag går ner mindre i vikt nu. Så det är nånting man måste "lära om", att man nu med mindre vikt behöver mindre energi och måste äta mindre. Inte lätt alla gånger att hitta balansen. Det finns säkert nån hemsida där din kille också kan räkna ut sitt energibehov, ditt står väl här i matdagboken. Pepp pepp!
  • 15 maj 2014 14:17
    Här i matdagboken kan man även vara med om man vill gå upp i vikt. Så han har precis registrerat sig här. Det skiljer 1396 kalorier mellan våra energibehov. Det är bra att vi nu vet. Det blir lättare för oss att se till så vi äter rätt båda två.

Logga in för att skriva en kommentar.