icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
8 juni 2015 22:51
2

Min viktresa har lärt mig förstå mig själv bättre

Jag har tränat hårt 2 dagar i rad. Medan jag tränar så märker jag att jag tillåter mina tankar att flyga fritt så att säga. Även sen jag har avslutat träningen så fortsätter mina tankar att spinna vidare. 

Just nu tänker jag mycket på att jag har hållit på med min intensiva träning i mer än 1 år. Jag känner mig tacksam över att jag kommit in på denna sunda väg. Samtidigt som jag känner tacksamhet så tänker jag även på alla de fallgropar som jag under den tid som jag varit medlem här har upptäckt. Sånt som jag märker att jag har svårare att låta bli även om jag är medveten om att det egentligen inte är så bra för mig. 

Mina funderingar är då om vad denna eftergivenhet kan göra med min motivation och önskan att leva sunt och hälsosamt. Kan sådan eftergivenhet få mig att gå tillbaka till det osunda liv jag levde innan jag började motionera? Jag vet inte svaret men vet att jag tar enorma risker när jag tillåter mig göra sådant jag vet kan få mig på fall.

båda de här 2 dagarnanär jag har tränat har jag känt hurbrajag mår av att träna. Den största nackdelennumera när jag planerar inför min träning är att jag glömmer bort att tänka på att jag kan behöva ta med mig något att äta efter träningen. Denna glömska ställer till det för mig. Jag hinner bli för hungrig innan jag väl äter något och då får jag en frossarlust. Det är en av de fallgropar jag tillåter mig själv att falla i.

Det här var några tankar jag har så här på kvällskvisten. Nu tänker jag sova.

Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

  • 9 jun 2015 06:36

    Det är bra att lyfta tankar och att gå ned i vikt är för mig ett sätt att lära känna sig själv. Jag har mina egna funderingar om det du skriver och jag tror vi har två krafter som kämpar inom oss och den ena kan vara lite mer destruktiv av någon anledning. Då får vi ta hand om vår sunda kraft och se till att vi mår bra.  Som att du tar med dig något du kan äta direkt efter träningen. Jag vet själv hur hungrig man är då och hunger kan ställa till saker och göra att man hamnar på fel väg.  Bara lite av mina egna funderingar och ha en fin dag och tänk på hur stark du är och har varit i din viktresa.

  • 9 jun 2015 09:20

    Tack Eleganz!

Logga in för att skriva en kommentar.