icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
31 oktober 2014 06:15
4

Mätningen gjord

Den enda skillnaden från förra månaden är att jag blivit 4 cm smalare över höfterna. Jag har tänkt att jag blir nog inte så mycket mindre nu. Även om jag går ner de återstående kilorna lär jag ända inte bli mindre. Det är vad jag tror. 

Jag börjar närma mig slutmålet och inser att det gäller att då hålla kvar de sunda vanorna jag har lagt till. När jag väl når målet är det inte så bra om jag då börjar gå upp i vikt. 

Jag har kvar 6,6 kg. Så jag är inte där förrän i februari. Det jag tänker som är viktigt är att ha en plan för hur jag ska klara av att vara kvar där. Jag har haft problem med överätande i större delen av mitt liv. Jag har fullständigt hävt i mig godsaker. Jag tror att jag har det under kontroll men helt säker kan jag inte vara. Det är därför som jag måste ställa in mig på ett sunt liv.

När jag väl nått målet ska fortsätta mäta mig varje månad. Det är en bra kontroll på om det börjar gå åt fel håll.

Gillar

Kommentarer

 • 31 okt 2014 08:59

  Jag mäter låren och vaderna också. Fötterna har blivit mindre sen jag började min viktnedgångsresa. Jag fick köpa nya skor i våras. Jag hade ett par vinterskor som egentligen hade varit lite för små men nu är de perfekt. Egentligen hade jag glömt bort de skorna men det var min dotter som påminde mig. Så allt blir mindre när man går ner.

  Det jag tänker är att jag tror inte att jag kommer att märka någon större skillnad när jag mäter mig. Det är egentligen för min egen skull som jag skrev att jag inte kommer märka någon skillnad. Det är för att jag inte ska bli besviken om det inte märks så tydligt efter de sista 6,6 kg.

  Jag försöker vänja mig vid tanken på att jag snart når mitt mål och ska acceptera att jag då kommer att se ut så som jag då gör. Jag tänker att nu när jag kämpat på under den här tiden så har jag blivit inriktat på att jag vill se resultat. När jag sen når mitt mål så blir det viktiga att hålla vikten. Därför påbörjar redan nu ett tänkande att jag ska vara nöjd över att resultat är samma som tidigare. Jag vet att det inte är ovanligt att när man väl nått sitt mål så slutar man intressera sig just för att det känns mindre positivt med vikt som är detsamma och mått som är detsamma. Ofta tycker vi det är roligare då vi får så att säga positiv respons. Jag vänjer därför redan nu med att när allt är detsamma så är det ett positivt resultat.

 • 31 okt 2014 09:01

  Tack Letitgo! Jag glömde skriva det i föra inlägget.

 • 31 okt 2014 09:23

  Grattis till fin framgång! :-)

 • 31 okt 2014 09:25

  Tack Johan!

Logga in för att skriva en kommentar.