icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
13 juni 2014 13:26
1

Koll på kaloriintag kontra träning

Under senaste tiden då jag inte kunnat träna lika mycket som jag vanligtvis gör har jag märkt att det är svårare att gå ner i vikt då jag inte tränar. Det är så tydligt att jag inte mår lika bra när jag inte tränar. Även om jag äter det jag ska. Jag får inte i mig mer kalorier än mitt dagsbehovet minus 500 kalorier för viktminskning. Så går jag inte ner. Det är precis som att det krävs träning för viktminskning. Tidigare innan jag började tänka på mitt kaloriintag så gick jag ner i vikt. Jag tränade och hade upptäckt hur bra det var. 

Jag upptäckte ändå att min viktnedgång gick så otroligt sakta. Det var då jag hittade matdagboken.se. Min viktnedgång började verkligen accelerera. Det var verkligen roligt.

Nu har jag på grund av mina astmatiska besvär haft svårare att vara ute och promenera och även att träna. Jag tyckte det verkade som att jag inte längre går ner i vikt och även att jmina mått runt midjan hade avstannat. 

Min tanke var ändå att det är nog inga problem eftersom jag ändå tänker på vad jag äter. När jag sen ställde mig på vågen och upptäckte att jag inte hade gått ner nånting alls och även mätte min midja och måttet var precis samma som månaden före så blev jag förstås besviken. 

Under senaste veckan har jag kunnat träna lite mer. Jag upptäckte att det märks på vågen. Så min slutsats är att för att verkligen ha ett hälsosamt liv så krävs både kontroll på vad jag äter och att jag motionerar regelbundet.

Jag har även märkt att det är lättare att känna sig nedstämd och ledsen när jag inte tränar. Det går ju ut endorfiner i kroppen när man tränar. Dessa gör naturligtvis att man känner sig gladare och mer positiv.

Gillar

Kommentarer

  • 13 jun 2014 20:10
    gittan52

    Kan bara skriva under på att "man" mår mycket bättre av att träna, oavsett om det handlar om gym, promenader, jogging eller annat wink

Logga in för att skriva en kommentar.