icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
5 september 2014 09:06

Kokkonst för den självläkande människan

Jag håller på att läsa en bok som heter "Kokkonst för den självläkande människan" av Sussana Ehdin och Malin Söderström. Det är en bok som jag kan rekommendera. Det är en stor bok och jag som tycker om att ligga kvar i sängen på morgonen och läsa måste sitta och läsa boken. Den är för tung för att kunna hålla när man ligger. 

Tidigare har jag läst en bok som heter "Den självläkande människan" av Susanna Ehdin. I den boken beskriver Susanna varför man inte bör äta frukt samtidigt som mat. Hon beskriver att frukt inte stannar i magen utan fortsätter direkt till tarmen för bearbetning och spjälkning där. Om man äter mat samtidigt så stannar frukten kvar i magen. Det resulterar i en jäsprocess. Vilket naturligtvis inte är så bra för kroppen. 

Det är bäst att äta frukt ca 1 halvtimma till 1 timma före mat eller mer än 2 timmar efter mat. Eftersom jag tycker mycket frukt så funderade jag hur jag ska göra med mitt fruktätande. Idag valde jag att äta frukt till frukost. Jag tänkte att det jag vanligtvis äter till frukost kan jag äta till lunch. Eftersom jag jobbar eftermiddag passar det utmärkt för mig att göra så här.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.