icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu friska tag mot samma mål som tidigare.
11 mars 2016 09:25
8

Känslan av lugn finns i min kropp

Jag hade gått upp en del under december, januari och februari. Jag kom fram till att om jag fortsätter gå upp på samma sätt så har jag snart kommit tillbaka till där jag var tidigare. Jag bestämde mig för att se till att äta mat som jag vet är bra för mig. Inte lika slaviskt som jag gjorde tidigare men ändå mer noggrant än jag har gjort. Det kändes bra men inte så stimulerande tyckte jag. Då bestämde mig för att göra något som jag vet att jag tycker är spännande och ofta tänkt. Jag började koka soppor på det jag själv vill ha i mina soppor. Helt enkelt utforska egna ingredienser i en soppa. Det sägs att soppa kan man koka på allt så varför inte prova. Soppor är mättande och därför äter man ofta mindre när man äter soppa. Nu blev det roligt att ta hand om min viktnedgång igen.

Jag kom underfund med att jag behövde göra något för att inte längre vilja hagodsaker. Jag började titta på innehållsdeklarationen på det jag eventuellt skulle äta. Jag ratar allt som jag kan sätta ett frågetecken. Nu vill jag inte längre äta ett bragokex till kaffet som min särbo ofta bjuder mig på eller de kakor som finns på jobbet. Det betyder att det inte finns en chans att det slinker ner sådant som man för kallade tomma kalorier. Alltså kalorier som inte ger någon näring. 

Jag börjar återigen tycka det är spännande att ställa mig på vågen. Jag känner återigen en stor lust att kunna nå nya spännande styrkemål med min kropp. Detta gör att jag känner en stor värme för den underbara kropp som jag har. Jag vill ge min kropp det den behöver bäst för att den ska få vara det bästa den kan. Det är underbart att därför känner jag ett lugn i kroppen.

Kram Margitta!

Gillar

Kommentarer

 • 11 mar 2016 09:58
  våffla55

  Skönt att du har tagit tag i det igen. Det är så skönt att hitta det lugna i mathållningen.yesheart

 • 11 mar 2016 11:27
  Tack Våffla55!
 • 11 mar 2016 12:28

  Härlig och inspirerande läsning :) Tack för du delar med dig :)

 • 11 mar 2016 12:31
  Tack Trolldis! Vad roligt att du tycker det jag skriver är inspirerande.
 • 11 mar 2016 15:47
  Bella50

  Vilken härlig känsla det måste vara. Grattis och lycka till.👏🌹👍

 • 11 mar 2016 16:56
  gasten

  Skönt att du tagit nya tag ! pepp till dig och lycka till !

 • 11 mar 2016 23:04

  Vad fint skrivet och kanske det som mycket av viktnedgång handlar om att finna ett inre budskap från sig själv. Inspirerande läsning!

 • 12 mar 2016 05:03
  Tack Bella50, Gasten och Eleganz!

Logga in för att skriva en kommentar.